Masala Garnalen Curry

Omschrijving
Deze masala garnalen curry is een heerlijke en snelle maaltijd voor liefhebbers van zeevruchten. Met sappige garnalen, tomaten en een mix van specerijen is dit gerecht vol van smaak en perfect te combineren met rijst of naan. Ideaal voor een doordeweekse avond, dit gerecht kan in minder dan 30 minuten worden bereid en zorgt voor een smaakvolle ervaring.
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Grote pan of wok
- Houten lepel
- Snijplank
- Mes
- Maatbeker
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gram grote garnalen, gepeld en schoongemaakt
- 1 eetlepel olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 eetlepel masala currypasta (bijvoorbeeld Korma of Tikka)
- 400 gram tomatenblokjes (uit blik)
- 200 ml kokosmelk
- 1 theelepel suiker
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander (ter garnering)
- Rijst of naan voor erbij
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een grote pan of wok op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui toe en bak deze 3-4 minuten totdat hij glazig is.
- Voeg de geperste knoflook en de masala currypasta toe. Bak dit gedurende 1 minuut, zodat de smaken vrij komen.
- Voeg de tomatenblokjes en kokosmelk toe aan de pan. Roer goed door en breng het geheel aan de kook.
- Voeg de garnalen toe en laat het gerecht 5-7 minuten sudderen, totdat de garnalen roze en gaar zijn.
- Voeg de suiker, zout en peper toe naar smaak. Roer alles goed door.
- Serveer de masala garnalen curry warm, gegarneerd met verse koriander, samen met rijst of naan.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 350 kcal
- Eiwitten: 25 g
- Vetten: 18 g
- Koolhydraten: 30 g
Variatietips
- Voor een extra kick kun je een beetje chili poeder aan de curry toevoegen.
- Als je geen masala currypasta kunt vinden, kun je zelf een simpele versie maken met specerijen zoals komijn, koriander, paprika en cayennepeper.
- Voeg groenten zoals spinazie of paprika toe voor extra voedingsstoffen en kleur.