Malse Masala Kip Curry met Kokosmelk in 30 Minuten

Omschrijving
Deze smaakvolle masala kip curry is eenvoudig te maken en perfect voor een doordeweekse maaltijd. Met sappige kipfilet, ui, knoflook, gember en een mix van specerijen zoals komijn en koriander, brengt dit gerecht een heerlijke Indiase flair op tafel. Serveer het met basmatirijst of naan voor een complete maaltijd. Dit gerecht is niet alleen snel te bereiden, maar ook vol van smaak en gezond.
Bereidingstijd
- Totale tijd: 30 minuten
- Bereidingstijd: 10 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
Benodigdheden
- Kookpan met deksel
- Snijplank
- Koksmes
- Houten lepel
- Maatbekers
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gram kipfilet, in blokjes
- 2 uien, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 1 stuk gember (ongeveer 3 cm), geraspt
- 200 ml kokosmelk
- 3 eetlepels masala currypasta (bijvoorbeeld van Patak's)
- 2 eetlepels olie (zonnebloem of kokos)
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander voor garnering
- 300 gram basmatirijst of naan voor serveren
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een grote kookpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte uien toe en bak deze tot ze glazig zijn (ongeveer 5 minuten).
- Voeg de geperste knoflook en geraspte gember toe en bak dit nog eens 2 minuten mee.
- Doe de blokjes kipfilet in de pan en bak deze rondom bruin (ongeveer 5-7 minuten).
- Voeg de masala currypasta, komijnpoeder en korianderpoeder toe en roer alles goed door elkaar.
- Giet de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat het 10 minuten sudderen totdat de kip gaar is en de saus is ingedikt.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Kook ondertussen de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking.
- Serveer de masala kip curry met de rijst of naan. Garneer met verse koriander.
Voedingswaarden
- Calorieën: 450 per portie
- Eiwitten: 30g
- Vetten: 25g
- Koolhydraten: 35g
Variatietips
- Voor extra groenten kun je spinazie of paprikastukjes aan de curry toevoegen.
- Vervang de kokosmelk door Griekse yoghurt voor een romigere textuur.
- Maak je eigen masala door verschillende specerijen zoals kurkuma, cayennepeper en garam masala te mengen.
- Serveer met naan of rijst, afhankelijk van je voorkeur.