Authentieke Nasi Goreng Babi met Gemarineerd Varkensvlees

Omschrijving
Nasi Goreng Babi is een heerlijke variant van de klassieke Nasi Goreng, waarbij het gerecht een rijke smaak krijgt door het gebruik van gemarineerd varkensvlees. Dit gerecht is perfect voor een doordeweekse avond en kan in slechts 30 minuten bereid worden. Met gebakken rijst, kleurrijke groenten en een heerlijk gebakken ei, is het een snelle en smakelijke maaltijd voor het hele gezin of vrienden. Serveer het met een frisse komkommersalade voor een complete ervaring.
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
Bereiding: 15 minuten
Koken: 15 minuten
Benodigdheden
- Wok of grote pan
- Snijplank
- Koksmes
- Houten lepel
- Bakplaat (voor het bakken van het ei)
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gram basmatirijst
- 400 gram varkensvlees (bijvoorbeeld schouder of filet)
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels currypasta (bijvoorbeeld rode of groene currypasta)
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 150 gram bevroren gemengde groenten (zoals wortel, erwten en maïs)
- 4 eieren
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze afkoelen.
- Snijd het varkensvlees in kleine stukjes en marineer het met de ketjap manis en currypasta. Laat dit 10 minuten staan.
- Verhit in een wok of grote pan de olie op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak deze 2 minuten tot ze glazig zijn.
- Voeg het gemarineerde varkensvlees toe aan de pan en bak het 5-7 minuten tot het gaar is.
- Voeg de bevroren groenten toe en bak nog eens 3 minuten mee.
- Voeg de afgekoelde rijst toe en roer alles goed door. Bak het geheel nog 5 minuten op hoog vuur, zodat de rijst mooi opwarmt en een beetje krokant wordt. Breng op smaak met zout en peper.
- Bak in een aparte pan de eieren naar wens (spiegelei of roerei).
- Serveer de Nasi Goreng Babi met een gebakken ei bovenop.
Voedingswaarden
Per portie: 550 kcal, 30g eiwit, 65g koolhydraten, 20g vet.
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals paprika of courgette voor meer variatie.
- Gebruik in plaats van currypasta zelfgemaakte kruidenmixen voor een authentieke smaak.
- Maak het gerecht pittiger door een beetje sambal of chilipeper toe te voegen.
- Serveer met een frisse komkommersalade voor een extra crunch.