Pannenkoeken met Yoghurt en Bessen

Omschrijving
Verwen jezelf met deze Nasi Goreng met een romige pindasaus en een mix van verse groenten. Dit gerecht is eenvoudig te maken en perfect voor een doordeweekse avond. Voeg wat gebakken uitjes toe voor extra crunch en smaak. Een echte smaakmaker! Met de juiste ingrediënten en een paar simpele stappen zet je in een mum van tijd een heerlijke maaltijd op tafel.
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Benodigdheden
- Grote pan of wok
- Kookpan voor de rijst
- Snijplank en mes
- Houten lepel
- Serveerschalen
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 g basmatirijst
- 200 g gemengde groenten (bijv. wortel, paprika, en doperwten)
- 200 g kipfilet, in blokjes
- 4 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels currypasta (bijv. rode of groene currypasta)
- 200 ml kokosmelk
- 4 eetlepels pindakaas
- 2 eetlepels olie (zonnebloem of arachide)
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- Gebakken uitjes voor garnering
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking. Laat het daarna afkoelen.
- Verhit de olie in een grote pan of wok op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak tot ze glazig zijn.
- Voeg de blokjes kipfilet toe en bak deze rondom bruin.
- Roer de currypasta door het kipmengsel en laat het een minuut meebakken.
- Voeg de gemengde groenten toe en bak alles nog 3-4 minuten totdat de groenten zacht zijn.
- Meng de gekookte rijst erdoor en voeg de sojasaus en kokosmelk toe. Roer goed door en laat het nog 5 minuten op het vuur staan zodat alles goed verwarmt.
- Maak de pindasaus door de pindakaas met een beetje water te mengen totdat je de gewenste consistentie hebt. Voeg eventueel wat sojasaus toe voor extra smaak.
- Serveer de nasi goreng in borden en lepel de pindasaus erover heen. Garneer met gebakken uitjes.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 570
- Eiwitten: 30 g
- Vet: 25 g
- Koolhydraten: 60 g
Variatietips
- Voor een vegetarische variant kun je de kip vervangen door tofu of extra groenten.
- Je kunt ook zelf currypasta maken met verse kruiden en specerijen als je dat wilt.
- Voeg wat verse koriander of lente-ui toe voor extra smaak en kleur!