Authentieke Nasi Kampur met Knapperige Groenten

Omschrijving
Nasi Kampur is een veelzijdig Indonesisch gerecht dat bestaat uit witte rijst geserveerd met verschillende bijgerechten. Het is een perfecte manier om restjes op te maken en kan naar wens worden gevuld met een variëteit aan smaken en texturen. Dit gerecht biedt een feest voor je smaakpapillen met gebakken kip, tempeh, groenten en pittige sambal. Ideaal voor een snelle doordeweekse maaltijd voor het hele gezin.
Bereidingstijd
35 minuten
Benodigdheden
- Kookpan voor de rijst
- Koekenpan
- Snijplank
- Mes
- Lepel
- Serveerschaal
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gram witte rijst
- 400 gram kipfilet, in blokjes
- 200 gram tempeh, in blokjes
- 200 gram gemengde groenten (bijvoorbeeld wortel, broccoli en paprika)
- 4 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels sambal oelek (of naar smaak)
- 2 eetlepels currypasta (bijv. rode of groene currypasta)
- 3 eetlepels olie (zonnebloem of arachide)
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de witte rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes kipfilet toe en bak deze in ongeveer 5-7 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de tempeh toe aan de pan en bak deze gedurende 3-4 minuten mee tot ze lichtbruin zijn.
- Voeg de gemengde groenten en currypasta toe aan de pan. Roer goed door en bak nog eens 5 minuten tot de groenten gaar, maar nog knapperig zijn.
- Voeg de ketjap manis en sambal toe. Meng alles goed door elkaar en laat nog 2 minuten op het vuur staan.
- Serveer de gekookte rijst op een bord en schep de gebakken kip, tempeh en groenten er bovenop. Garneer met extra sambal naar smaak.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 550
- Eiwitten: 35g
- Vetten: 20g
- Koolhydraten: 60g
- Vezels: 5g
Variatietips
- Gebruik restjes vlees of groenten die je nog in de koelkast hebt liggen.
- Voeg ook andere eiwitten toe zoals garnalen of tofu.
- Maak je eigen sambal of currypasta als je dat wilt, maar kant-en-klare opties zijn ook snel en handig.
- Serveer met kroepoek of atjar als extra bijgerecht voor een nog completer maaltijd.