Menu MaestroMenu Maestro

Nasi Padang in 45 Minuten: Een Feestmaal Thuis

4.0
Klik om te beoordelen

Nasi Padang

Omschrijving

Nasi Padang is een rijk en smaakvol gerecht uit de Indonesische keuken, gekenmerkt door de vele bijgerechten. Dit heerlijke gerecht combineert luchtige rijst met een verscheidenheid aan curry's, groenten en vlees. Denk hierbij aan de beroemde rendang, knapperige gebakken tempeh en pittige sajoer boontjes. Ondanks dat het gerecht wat meer tijd kost om voor te bereiden, heb je binnen 45 minuten een feestelijke maaltijd op tafel die de smaken van Indonesië naar je keuken brengt. Perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd voor het hele gezin!

Bereidingstijd

45 minuten

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Koekenpan
  • Snijplank
  • Mes
  • Lepel
  • Rijstkoker (optioneel)

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g basmatirijst
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 g rendang (voorverpakt of zelfgemaakt)
  • 200 g gebakken tempeh (voorverpakt)
  • 200 g sajoer boontjes (voorverpakt)
  • 2 eetlepels sambal oelek (of naar smaak)
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel currypasta (bij voorkeur Indonesische of Thaise)
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • Zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking. Voeg tijdens het koken de kokosmelk toe voor extra smaak.
  2. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de rendang toe en verwarm deze goed door, ongeveer 5-7 minuten.
  3. Bak de gebakken tempeh in een andere pan voor 3-4 minuten tot ze goudbruin zijn.
  4. Kook de sajoer boontjes in een beetje water met een snufje zout gedurende 5 minuten tot ze beetgaar zijn.
  5. Meng de sambal oelek en ketjap manis door de rendang en laat dit nog 2 minuten sudderen.
  6. Serveer de rijst op borden en verdeel de rendang, gebakken tempeh en sajoer boontjes erover. Garneer met extra sambal als je van pittig houdt.

Voedingswaarden

Per portie (met rendang en tempeh):

  • Calorieën: 650 kcal
  • Eiwitten: 25 g
  • Vetten: 30 g
  • Koolhydraten: 80 g

Variatietips

  • Voor een gezondere optie kun je zilvervliesrijst gebruiken in plaats van basmatirijst.
  • Maak je eigen rendang met behulp van een recept en verse ingrediënten voor een authentieke smaak.
  • Voeg extra groenten toe zoals wortels of paprika’s voor meer variatie.
  • Als je geen tempeh kunt vinden, vervang deze dan door tofu of kipfilet.