Authentieke Nasi Soto met Kruidige Kip in 40 Minuten

Omschrijving
Nasi Soto is een heerlijke Indonesische soep met rijst en vlees, perfect voor een doordeweekse avond. Deze aromatische soep is rijk aan smaken dankzij de toevoeging van kurkuma en gember, wat het een warme en hartige smaak geeft. Dit gerecht is eenvoudig te bereiden en kan in ongeveer 40 minuten op tafel staan. Serveer het met sambal en een schijfje limoen voor een extra kick!
Bereidingstijd
Totale tijd: 40 minuten
Benodigdheden
- Grote soeppan
- Kookpan voor rijst
- Snijplank en mes
- Houten lepel
Ingrediënten voor 4 personen
- 200 g basmatirijst
- 400 g kipfilet of rundvlees, in blokjes
- 1 liter kippenbouillon
- 2 eetlepels kokosolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 1 eetlepel gemberpasta
- 2 eetlepels kurkumapasta
- 1 wortel, in dunne plakjes
- 100 g taugé
- 2 lente-uitjes, in ringetjes
- Sambal naar smaak
- 1 limoen, in partjes
Bereidingswijze
- Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet apart.
- Verhit de kokosolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak ze tot ze glazig zijn.
- Voeg de blokjes kip of rundvlees toe en bak deze rondom bruin.
- Roer de gember- en kurkumapasta door het vlees en bak nog 1-2 minuten mee.
- Voeg de kippenbouillon en de plakjes wortel toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 15-20 minuten sudderen tot het vlees gaar is.
- Voeg de taugé en lente-uitjes toe en laat nog 2-3 minuten koken.
- Serveer de soep in kommen met een schep rijst en garneer met sambal en limoenpartjes.
Voedingswaarden
Per portie: 450 kcal, 30 g eiwitten, 35 g koolhydraten, 20 g vet
Variatietips
- Vervang de kip of rundvlees door tofu voor een vegetarische variant.
- Maak je eigen gember- en kurkumapasta door verse gember en kurkuma te raspen en deze te mengen met een beetje olie.
- Voeg extra groenten toe zoals paksoi of paprika voor meer kleur en voedingsstoffen.