Menu MaestroMenu Maestro

Ovenschotel met Broccoli en Kaas

4.0
Klik om te beoordelen

Ovenschotel met Broccoli en Kaas

Omschrijving

Deze ovenschotel met broccoli en kaas is een eenvoudig maar verrukkelijk gerecht dat snel te bereiden is. De romige kaassaus omhult de broccoli perfect en de krokante topping maakt het tot een feest voor de zintuigen. Dit gerecht is ideaal als bijgerecht of hoofdgerecht voor een doordeweekse avond. Serveer het met een stukje brood voor een complete maaltijd.

Bereidingstijd

  • Totale tijd: 40 minuten
  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Oventijd: 30 minuten

Benodigdheden

  • Ovenschaal
  • Kookpan
  • Bakplaat
  • Garde

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g broccoli (in roosjes)
  • 200 g geraspte kaas (bijvoorbeeld jong belegen)
  • 300 ml melk
  • 100 g roomkaas
  • 2 eetlepels currypasta (of naar smaak)
  • 50 g paneermeel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht).
  2. Kook de broccoli in een pan met gezouten water gedurende 5 minuten, giet af en zet opzij.
  3. In een andere pan, verwarm de olijfolie en voeg de currypasta toe. Roer dit goed door elkaar.
  4. Voeg de melk en roomkaas toe aan de pan en blijf roeren tot de saus glad is. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Meng de gekookte broccoli met de kaassaus en schep dit in een ovenschaal.
  6. Strooi de geraspte kaas en paneermeel over de schotel.
  7. Bak de ovenschotel 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin en krokant is.
  8. Laat even afkoelen voor het serveren.

Voedingswaarden

Per portie:

  • Calorieën: 350
  • Eiwitten: 15 g
  • Vetten: 20 g
  • Koolhydraten: 30 g

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals paprika of courgette voor meer variatie.
  • Vervang de currypasta door pesto voor een andere smaakdimensie.
  • Voor een zelfgemaakte kruidenmix, combineer gelijke delen gedroogde oregano, basilicum en knoflookpoeder in plaats van kant-en-klare producten.