Menu MaestroMenu Maestro

Pannenkoek met Spek en Appel

4.8
Klik om te beoordelen

Pannenkoek met Spek en Appel

Omschrijving

Deze pannenkoek met spek en appel is een heerlijke combinatie van hartig en zoet. De zachte pannenkoek wordt gevuld met krokant gebakken spek en zoete stukjes appel, wat zorgt voor een perfecte balans in smaken. Serveer met een drizzle van ahornsiroop voor extra smaak. Dit gerecht is ideaal voor een snelle doordeweekse maaltijd, en is niet alleen gemakkelijk te bereiden, maar ook vullend en voedzaam. Laat je verrassen door deze smakelijke combinatie die zowel jong als oud zal bekoren!

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten
Bereiding: 20 minuten
Bakken: 10 minuten

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Mengkom
  • Garde of lepel
  • Spatel
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g bloem
  • 500 ml melk
  • 3 eieren
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 appels (bij voorkeur Goudreinet of Elstar)
  • 200 g ontbijtspek
  • 2 eetlepels olie of boter voor bakken
  • Ahornsiroop, naar smaak

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding: Snijd de appels in kleine blokjes. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek tot het krokant is. Haal het spek uit de pan en laat het op keukenpapier uitlekken.
  2. Pannenkoekenbeslag maken: Meng in een grote kom de bloem, melk, eieren en zout tot een glad beslag. Klop goed door om klontjes te voorkomen.
  3. Bakken: Verhit een eetlepel olie of boter in de koekenpan. Giet een lepel beslag in de pan en draai de pan zodat het beslag gelijkmatig verspreid wordt. Voeg een paar stukjes appel en wat gebakken spek toe aan de bovenkant van de pannenkoek.
  4. Koken: Bak de pannenkoek ongeveer 2-3 minuten aan elke kant, of tot ze goudbruin zijn. Herhaal dit voor de rest van het beslag.
  5. Serveren: Stapel de pannenkoeken op een bord en serveer met een drizzle van ahornsiroop.

Voedingswaarden

Per pannenkoek (afhankelijk van de grootte):

  • Calorieën: 320
  • Eiwitten: 12 g
  • Vetten: 15 g
  • Koolhydraten: 36 g

Variatietips

  • Voeg wat kaneel toe aan het beslag voor een extra smaakdimensie.
  • Probeer andere soorten fruit zoals banaan of peer in plaats van appel.
  • Maak je eigen kruidenmix door een beetje currypasta toe te voegen aan het beslag voor een verrassende twist!