Pannenkoeken met Champignons en Ui

Omschrijving
Deze hartige pannenkoeken zijn gevuld met gebakken champignons en ui, wat zorgt voor een smaakvolle en vullende maaltijd. Een perfect gerecht voor een doordeweekse avond dat eenvoudig te bereiden is en iedereen zal bekoren. De combinatie van de zachte pannenkoeken met de umami-smaak van de champignons en de zoetheid van de ui maakt dit gerecht tot een ware traktatie. Serveer de pannenkoeken warm met een frisse salade voor een complete maaltijd.
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
- Voorbereiding: 10 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
Benodigdheden
- Koekenpan
- Mengkom
- Spatel
- Houten lepel
- Lepel
- Bord
Ingrediënten voor 4 personen
- 250 g bloem
- 500 ml melk
- 3 eieren
- 300 g champignons (in plakjes)
- 1 grote ui (fijngehakt)
- 2 eetlepels olie (zonnebloem- of olijfolie)
- 1 theelepel zout
- Peper naar smaak
- Optioneel: 2 eetlepels currypasta of pesto voor extra smaak
Bereidingswijze
- Beslag maken: Meng in een grote kom de bloem, melk, eieren, zout en een snufje peper tot een glad beslag. Laat het beslag 10 minuten rusten.
- Vullen voorbereiden: Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze 2-3 minuten tot hij glazig is. Voeg de champignons toe en bak nog eens 5-7 minuten tot ze goudbruin zijn. Voeg optioneel de currypasta of pesto toe en meng goed. Haal van het vuur en zet opzij.
- Pannenkoeken bakken: Verhit de resterende olie in de koekenpan. Giet een soeplepel beslag in de pan en draai de pan rond zodat het beslag zich gelijkmatig verspreidt. Bak de pannenkoek 2-3 minuten aan elke kant of tot hij goudbruin is. Herhaal dit met de rest van het beslag.
- Vullen: Leg een pannenkoek op een bord, schep een lepel van het champignon-ui mengsel in het midden en vouw de pannenkoek dubbel. Serveer warm.
Voedingswaarden
- Per portie (1 pannenkoek met vulling):
- Calorieën: 290
- Eiwitten: 10g
- Koolhydraten: 36g
- Vetten: 12g
- Vezels: 2g
Variatietips
- Voeg geraspte kaas toe aan de vulling voor een romigere smaak.
- Vervang de champignons door andere groenten zoals spinazie of courgette.
- Maak je eigen kruidenmix door gedroogde kruiden zoals oregano, basilicum en tijm toe te voegen aan het beslag.