Pannenkoeken met Yoghurt en Bessen

Omschrijving
Deze frisse pannenkoeken zijn perfect voor een lichte avondmaaltijd. Ze zijn eenvoudig te maken en bieden een heerlijke combinatie van smaken met een dikke laag romige yoghurt en een mix van verse bessen zoals aardbeien, blauwe bessen en frambozen. Ideaal voor een doordeweekse maaltijd, deze pannenkoeken zijn zowel voedzaam als lekker en zullen zeker in de smaak vallen bij het hele gezin.
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
Benodigdheden
- Grote kom
- Garde of mixer
- Koekenpan (bij voorkeur met anti-aanbaklaag)
- Spatel
- Bord en serveerschaal
Ingrediënten voor 4 personen
- 250 g bloem
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 2 eetlepels suiker
- 2 grote eieren
- 500 ml melk
- 50 g gesmolten boter (plus extra voor de pan)
- 200 g Griekse yoghurt
- 200 g gemengde bessen (aardbeien, blauwe bessen, frambozen)
- Honing of ahornsiroop (optioneel, voor serveren)
Bereidingswijze
- Meng de droge ingrediënten: In een grote kom, meng de bloem, bakpoeder, zout en suiker goed door elkaar.
- Voeg natte ingrediënten toe: Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en voeg de eieren, melk en gesmolten boter toe. Meng alles met een garde of mixer tot een glad beslag.
- Verhit de pan: Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een beetje boter toe.
- Bak de pannenkoeken: Schep een lepel beslag in de pan en bak de pannenkoek ongeveer 2-3 minuten aan elke kant, of tot ze goudbruin zijn. Herhaal dit met de rest van het beslag.
- Serveren: Stapel de pannenkoeken op een bord, voeg een royale lepel Griekse yoghurt toe en garneer met de gemengde bessen. Druppel er eventueel wat honing of ahornsiroop overheen voor extra zoetheid.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 350
- Eiwitten: 10 g
- Vetten: 15 g
- Koolhydraten: 50 g
- Vezels: 3 g
Variatietips
- Voeg een theelepel vanille-extract toe aan het beslag voor een extra smaakdimensie.
- Experimenteer met andere vruchten zoals bananen of perziken.
- Maak je eigen pannenkoekenmix door havermout of volkorenmeel te gebruiken in plaats van gewone bloem. Dit geeft een extra voedingselement en een andere textuur.