Pasta Pesto met Kip en Groenten

Omschrijving
Deze Pasta Pesto met Kip en Groenten is een heerlijk en snel te bereiden gerecht dat perfect is voor drukke doordeweekse avonden. De combinatie van malse kipfilet, gegrilde courgette en sappige cherrytomaten, samen met een romige pesto, zorgt voor een smaakvolle maaltijd waar het hele gezin van zal genieten. Met de toevoeging van Parmezaanse kaas maak je het geheel af. Dit gerecht is niet alleen eenvoudig te maken, maar ook gezond en vol van smaak.
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Grote pan
- Koekenpan
- Snijplank
- Kookgerei (lepel, spatel)
- Serveerschaal
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 g pasta (bijv. penne of fusilli)
- 400 g kipfilet
- 1 courgette
- 250 g cherrytomaten
- 150 g pesto (bijv. groene pesto)
- 50 g Parmezaanse kaas (geraspt)
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de pasta in een grote pan met gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij.
- Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met zout en peper. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de kipfilet in de pan tot deze goudbruin en gaar is (ongeveer 5-7 minuten). Haal de kip uit de pan en zet opzij.
- Snijd de courgette in plakken en halveer de cherrytomaten. Voeg de resterende eetlepel olijfolie toe aan de pan en bak de courgette en tomaten gedurende 4-5 minuten tot ze zacht zijn.
- Voeg de gekookte pasta en de gebakken kip toe aan de pan met groenten. Roer de pesto erdoor en meng alles goed door elkaar.
- Serveer de pasta in borden en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 550 kcal
- Eiwitten: 40 g
- Koolhydraten: 65 g
- Vetten: 15 g
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals spinazie of paprika voor een kleurrijkere maaltijd.
- Gebruik zelfgemaakte pesto als je wat meer tijd hebt. Dit kan met basilicum, pijnboompitten, knoflook, olijfolie en Parmezaanse kaas.