Menu MaestroMenu Maestro

Phở met Varkensvlees en Groenten

4.0
Klik om te beoordelen

Phở met Varkensvlees en Groenten

Omschrijving

Deze snelle Phở met varkensvlees en verse groenten is perfect voor een doordeweekse avond. De aromatische bouillon, samen met rijstnoedels en knapperige groenten, zorgt voor een heerlijke maaltijd. Voeg verse kruiden toe voor extra smaak en geniet van deze Vietnamese klassieker! Dit recept is eenvoudig te volgen en kan binnen een uur op tafel staan, ideaal voor drukke weekavonden.

Bereidingstijd

Totaal: 45 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 30 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Houten lepel
  • Kom
  • Vergiet

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g varkensvlees (bijv. schouder of buikspek), in dunne plakjes
  • 150 g rijstnoedels
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 eetlepel currypasta (bijv. rode of gele)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, in dunne ringen
  • 1 wortel, in dunne julienne
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes
  • 100 g taugé
  • Verse koriander en munt, voor garnering
  • Limoen, in partjes

Bereidingswijze

  1. Kook de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet apart.
  2. Verhit een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook en ui toe en bak deze tot ze glazig zijn.
  3. Voeg het varkensvlees toe en bak dit totdat het aan alle kanten bruin is.
  4. Roer de currypasta erdoor en bak nog 1 minuut mee.
  5. Voeg de kippenbouillon en vissaus toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 20 minuten zachtjes koken.
  6. Voeg de wortel, rode paprika en taugé toe aan de bouillon en laat nog 5 minuten koken.
  7. Serveer de bouillon met de gekookte rijstnoedels in kommen. Garneer met verse koriander en munt, en een partje limoen.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 350
  • Eiwitten: 25 g
  • Vetten: 15 g
  • Koolhydraten: 35 g

Variatietips

  • Voor een vegetarische versie kun je het varkensvlees vervangen door tofu of tempeh.
  • Maak je eigen currypasta door specerijen zoals komijn, koriander, kurkuma en chili te mengen. Dit geeft je gerecht een unieke smaak!
  • Voeg extra groenten toe zoals broccoli of spinazie voor meer variatie en voedingsstoffen.