Pittige Garnalen Curry

Omschrijving
Deze pittige garnalen curry is snel te bereiden en vol van smaak. Met verse garnalen, kokosmelk, en een pittige currypasta, brengt dit gerecht een tropische flair naar je tafel. Serveer het met rijst of quinoa voor een gezonde maaltijd. Perfect voor liefhebbers van zeevruchten! Dit gerecht is ideaal voor een doordeweekse avondmaaltijd, omdat het snel klaar is en je in minder dan 30 minuten aan tafel kunt zitten.
Bereidingstijd
Totale tijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Benodigdheden
- Grote koekenpan of wok
- Houten lepel
- Kookpan voor rijst of quinoa
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 g garnalen (vers of diepvries, gepeld en schoongemaakt)
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 3 eetlepels pittige currypasta (bijv. rode currypasta)
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 200 g broccoli, in kleine roosjes
- 2 eetlepels olie (zonnebloem of kokos)
- Zout en peper naar smaak
- Rijst of quinoa, om erbij te serveren
Bereidingswijze
- Kook de rijst of quinoa volgens de instructies op de verpakking. Zet opzij als het klaar is.
- Verhit de olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook toe en bak deze 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
- Voeg de rode paprika en broccoli toe en bak nog eens 5 minuten totdat de groenten zacht zijn.
- Roer de pittige currypasta door de groenten en bak dit 1 minuut mee om de smaken vrij te laten komen.
- Giet de kokosmelk in de pan en breng het geheel aan de kook. Voeg de garnalen toe en laat het 5-7 minuten sudderen totdat de garnalen roze en gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de curry met de gekookte rijst of quinoa.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 350
- Eiwitten: 25 g
- Vetten: 18 g
- Koolhydraten: 30 g
- Vezels: 5 g
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals spinazie, courgette of wortel voor meer kleur en voedingsstoffen.
- Voor een zelfgemaakte currypasta, meng gelijke delen gemalen komijn, koriander, gember en chilipeper met wat knoflook en ui in een blender.
- Dit gerecht kan ook gemaakt worden met andere zeevruchten zoals mosselen of kabeljauw.