Menu MaestroMenu Maestro

Gezonde Poké Bowl met Gegrilde Groenten en Romige Dressing

4.0
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze gezonde poké bowl met gegrilde groenten is een kleurrijke en smaakvolle optie voor een doordeweekse maaltijd. De combinatie van knapperige seizoensgroenten, voedzame quinoa en een romige dressing maakt dit gerecht niet alleen lekker, maar ook voedzaam. Perfect voor een snelle en gezonde avondmaaltijd die je in een handomdraai op tafel zet!

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Grillpan of gewone pan
  • Kookpan voor quinoa
  • Mengkom
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten

  • 200 g quinoa
  • 2 courgettes
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 150 g cherrytomaten
  • 1 avocado
  • 60 ml olijfolie
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 1 el citroensap
  • 1 el honing
  • 1 el sojasaus

Bereidingswijze

  1. Begin met het koken van de quinoa. Spoel de quinoa onder koud water en kook deze in een pan met 400 ml water en een snufje zout. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 15 minuten zachtjes koken. Haal van het vuur en laat 5 minuten staan.
  2. Snijd ondertussen de courgettes, paprika's en rode ui in gelijke stukken. Halveer de cherrytomaten en snijd de avocado in blokjes.
  3. Verhit de grillpan op middelhoog vuur en voeg 30 ml olijfolie toe. Voeg de gesneden groenten toe, bestrooi met paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper. Grill de groenten 10-12 minuten tot ze mooi gaar en gekarameliseerd zijn.
  4. Meng in een kom de Griekse yoghurt, citroensap, honing en sojasaus tot een romige dressing.
  5. Als de quinoa klaar is, verdeel deze over vier kommen. Voeg de gegrilde groenten, cherrytomaten en avocado toe. Lepel de romige dressing erover en serveer.

Voedingswaarden

Per portie: 450 kcal, 15 g eiwitten, 20 g vet, 55 g koolhydraten.

Variatietips

  • Vervang de groenten door seizoensgebonden varianten zoals asperges of broccoli.
  • Voeg wat gegrilde kip of tofu toe voor extra eiwitten.
  • Maak je eigen dressing door tahin, citroensap en water te mengen voor een andere smaakdimensie!