Gezonde Poké Bowl met Kikkererwten en Quinoa in 30 Minuten

Omschrijving
Deze gezonde poké bowl met kikkererwten en quinoa is een kleurrijk en vullend gerecht dat boordevol eiwitten en vezels zit. Perfect voor vegetariërs, het is eenvoudig te bereiden en kan binnen 30 minuten op tafel staan. Serveer met een frisse citroendressing voor een extra smaakdimensie en geniet van deze gezonde maaltijd!
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Kookpan
- Grote kom
- Houten lepel
- Snijplank
- Mes
- Maatbekers
Ingrediënten
- 200 g quinoa
- 400 ml water
- 1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt en afgespoeld
- 1 avocado, in blokjes gesneden
- 1 komkommer, in blokjes gesneden
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 100 g cherrytomaten, gehalveerd
- 1 wortel, geraspt
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- Zout en peper naar smaak
- 1 tl honing of agavesiroop (optioneel)
- Verse peterselie of koriander ter garnering
Bereidingswijze
- Kook de quinoa: Breng in een kookpan 400 ml water aan de kook. Voeg de quinoa toe en een snufje zout. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat 15 minuten koken totdat het water is opgenomen. Haal van het vuur en laat 5 minuten staan.
- Bereid de groenten voor: Snijd de avocado, komkommer, paprika en cherrytomaten in blokjes. Rasp de wortel.
- Maak de dressing: Meng in een kom 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels citroensap, zout, peper, en eventueel de honing of agavesiroop tot een gladde dressing.
- Meng de ingrediënten: Voeg de gekookte quinoa, kikkererwten, avocado, komkommer, paprika, cherrytomaten en geraspte wortel samen in een grote kom. Giet de dressing erover en meng alles goed door elkaar.
- Serveer: Schep de poké bowl op borden en garneer met verse peterselie of koriander voor extra smaak.
Voedingswaarden
Per portie: 450 kcal, 15 g eiwit, 20 g vet, 50 g koolhydraten, 12 g vezels
Variatietips
- Voeg extra ingrediënten toe zoals radijs, maïs of edamame voor meer variatie.
- Voor een extra kick kun je een beetje sriracha of sojasaus toevoegen aan de dressing.
- Maak je eigen currypasta of pesto voor een unieke twist aan de dressing!