Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Gezonde Poké Bowl met Verse Tonijn in Slechts 25 Minuten

4.0
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze gezonde poké bowl is een waar feestje voor je smaakpapillen! Met verse tonijn, romige avocado en knapperig zeewier, biedt dit gerecht een heerlijke mix van smaken en texturen. Perfect voor een snelle, voedzame avondmaaltijd die binnen 25 minuten op tafel staat. Voeg wat extra groenten toe voor een kleurrijke en gezonde maaltijd!

Bereidingstijd

25 minuten

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Snijplank
  • Mes
  • Kom
  • Lepel

Ingrediënten

  • 400 g verse tonijn (sashimi kwaliteit)
  • 2 kopjes sushirijst (ongekookt)
  • 1 avocado
  • 1 komkommer
  • 100 g zeewier (nori of wakame)
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 tl honing (optioneel)
  • 2 radijsjes (optioneel, voor garnering)
  • Zout en peper naar smaak
  • Sesamzaadjes (voor garnering)

Bereidingswijze

  1. Kook de sushirijst volgens de instructies op de verpakking. Voeg een snufje zout toe voor extra smaak.
  2. Snijd ondertussen de verse tonijn in blokjes van ongeveer 1 cm en doe deze in een kom.
  3. Voeg de sojasaus, sesamolie, rijstazijn en eventueel honing toe aan de tonijn. Meng goed door elkaar en laat het even marineren.
  4. Snijd de avocado in plakken en de komkommer in dunne reepjes.
  5. Als de rijst klaar is, laat deze dan iets afkoelen en verdeel deze over vier kommen.
  6. Verdeel de gemarineerde tonijn, avocado, komkommer en zeewier over de rijst.
  7. Garneer met sesamzaadjes en eventueel radijsjes voor een extra crunch.
  8. Serveer direct en geniet van je verse poké bowl!

Voedingswaarden

Per portie: 450 kcal, 25 g eiwit, 40 g koolhydraten, 20 g vet.

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals wortel, edamame of paprika voor meer kleur en voedingsstoffen.
  • Maak je eigen sushirijst door ook een beetje rijstazijn en suiker toe te voegen voor extra smaak.
  • Voor een vegetarische variant, vervang de tonijn door gemarineerde tofu of tempeh.