Menu MaestroMenu Maestro

Pompoenstamppot met Paddenstoelen

4.0
Klik om te beoordelen

Pompoenstamppot met Paddenstoelen

Omschrijving

Deze romige pompoenstamppot met paddenstoelen is perfect voor de herfst. De zoete pompoen in combinatie met de hartige paddenstoelen zorgt voor een heerlijk gerecht. Dit gerecht is eenvoudig te maken en ideaal voor een gezonde doordeweekse maaltijd. Met een paar eenvoudige ingrediënten zet je binnen no-time een voedzame maaltijd op tafel die iedereen zal waarderen.

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten

Benodigdheden

  • Grote kookpan
  • Aardappelstamper of pureestamper
  • Koekenpan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Lepel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 g pompoen, geschild en in blokjes
  • 500 g kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • 300 g gemengde paddenstoelen (bijvoorbeeld champignons, shiitake, en oesterzwammen)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 150 ml kookroom
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel currypasta (of naar smaak)
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, ter garnering (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Kook de pompoen en aardappelen in een grote pan met gezouten water gedurende 15-20 minuten, totdat ze zacht zijn.
  2. Terwijl de pompoen en aardappelen koken, verhit je de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en paddenstoelen toe en bak ze 5-7 minuten tot ze goudbruin zijn.
  3. Giet de pompoen en aardappelen af en voeg ze terug in de pan. Voeg de kookroom en currypasta toe en stamp tot een romige puree. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Roer de gebakken paddenstoelen door de pompoenstamppot.
  5. Serveer de stamppot warm, eventueel gegarneerd met verse peterselie.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 350 kcal
  • Eiwitten: 7 g
  • Vetten: 10 g
  • Koolhydraten: 56 g
  • Vezels: 6 g

Variatietips

  • Voeg wat spinazie of boerenkool toe aan de stamppot voor extra groenten.
  • Gebruik zelfgemaakte pesto in plaats van currypasta voor een andere smaakdimensie. Meng het door de puree voor een frisse, kruidige toets.
  • Experimenteer met andere soorten paddenstoelen voor verschillende texturen en smaken.
  • Voor een veganistische versie kun je de kookroom vervangen door plantaardige room.

Gerelateerde recepten