Roerbakgroente met Kip

Omschrijving
Deze roerbakgroente met kip is een snelle en gezonde maaltijd die perfect is voor drukke doordeweekse avonden. Malse kipfilet wordt gecombineerd met een kleurrijke mix van seizoensgebonden groenten, waardoor het niet alleen voedzaam is, maar ook heerlijk om naar te kijken. De combinatie van sojasaus en gember voegt een smaakvolle toets toe die deze schotel tot een favoriet maakt bij jong en oud. Serveer het met zilvervliesrijst voor een compleet gerecht.
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Wok of grote pan
- Kookpan voor de rijst
- Houten lepel of spatel
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 g kipfilet, in blokjes
- 300 g roerbakgroenten (bijvoorbeeld paprika, wortel, broccoli)
- 150 g zilvervliesrijst
- 3 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie (of zonnebloemolie)
- 1 eetlepel geraspte gember
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit de sesamolie in een wok op middelhoog vuur.
- Voeg de blokjes kipfilet toe en bak deze rondom bruin (ongeveer 5-7 minuten).
- Voeg de knoflook en gember toe en bak dit nog 1 minuut mee.
- Voeg de roerbakgroenten toe en roerbak alles nog eens 5-7 minuten totdat de groenten gaar maar nog knapperig zijn.
- Giet de sojasaus erover en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de roerbakschotel met de gekookte zilvervliesrijst.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 450 kcal
- Eiwit: 35 g
- Koolhydraten: 60 g
- Vetten: 10 g
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals taugé of sugar snaps voor meer variatie.
- Vervang de kipfilet door tofu voor een vegetarische versie.
- Maak je eigen currypasta of pesto om extra smaak toe te voegen aan de roerbakschotel. Dit kan eenvoudig door een mix van kruiden en specerijen met een vloeistof (zoals olie) te mengen in een blender.