Menu MaestroMenu Maestro

Romig Oer-Hollandse Mosselpannetje met Knapperige Groenten in 20 Minuten

3.6
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Dit romige mosselpannetje is een waar genot voor de zintuigen! Met vers gevangen mosselen, knapperige groenten en een romige saus, bereid je dit gerecht in een handomdraai. Perfect voor een doordeweekse avond en ideaal om je geliefden te verrassen met een authentieke smaak van de zee. Serveer het met knapperig brood om de heerlijke saus op te dippen!

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Houten lepel
  • Snijplank
  • Mes
  • Vergiet

Ingrediënten

  • 1 kg verse mosselen (schoongemaakt)
  • 200 g cherrytomaten (gehalveerd)
  • 1 grote courgette (in blokjes)
  • 1 rode paprika (in blokjes)
  • 1 ui (fijngehakt)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 250 ml kookroom
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel currypasta (of naar smaak)
  • Peper en zout (naar smaak)
  • Verse peterselie (ter garnering)

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze tot ze glazig zijn (ongeveer 2 minuten).
  2. Voeg de courgette en paprika toe en bak deze 3-4 minuten tot ze iets zachter zijn, maar nog steeds knapperig.
  3. Roer de cherrytomaten erdoor en kook nog eens 2 minuten.
  4. Voeg de mosselen toe en roer goed door. Giet de kookroom en de currypasta erbij.
  5. Kook de mosselen op hoog vuur met de deksel op de pan tot de mosselen open zijn (ongeveer 5-7 minuten).
  6. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Serveer het mosselpannetje direct, bestrooid met verse peterselie.

Voedingswaarden

Per portie: 350 kcal, 20 g eiwitten, 15 g vet, 30 g koolhydraten.

Variatietips

  • Vervang de currypasta door groene pesto voor een andere smaakdimensie.
  • Voeg extra groenten toe zoals spinazie of broccoli voor een kleurrijkere schotel.
  • Maak je eigen currypasta door koriander, gember, en chili te mengen voor een unieke twist!