Menu MaestroMenu Maestro

Romige Aardappelpuree met Knapperige Gegrilde Groenten

4.0
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Geniet van een zijdezachte aardappelpuree, perfect in combinatie met kleurrijke gegrilde groenten. Dit gerecht is niet alleen snel te bereiden, maar ook een waar genot voor de zintuigen. De combinatie van romige aardappelen en de rokerige smaak van de groenten maakt het een ideale keuze voor een doordeweekse avond. Serveer dit gerecht met verse kruiden voor een extra smaakdimensie!

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Aardappelstamper
  • Grillpan of bakplaat
  • Snijplank
  • Mes
  • Kom

Ingrediënten

  • 800 g kruimige aardappelen
  • 200 ml volle melk
  • 50 g boter
  • 1 tl zout (voor de aardappelen)
  • 1 tl peper (voor de aardappelen)
  • 2 courgettes
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl Italiaanse kruiden (gedroogd)

Bereidingswijze

  1. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken van ongeveer 3 cm. Dit zorgt ervoor dat ze gelijkmatig koken.
  2. Kook de aardappelen in een grote pan met gezouten water gedurende 15-20 minuten, of totdat ze zacht zijn. Giet ze af en laat ze even stomen.
  3. Verhit ondertussen de grillpan of bakplaat op middelhoog vuur en voeg de olijfolie toe.
  4. Snijd de courgettes, paprika's en rode ui in stukken of plakjes. Voeg deze toe aan de grillpan en bestrooi met Italiaanse kruiden, zout en peper.
  5. Grill de groenten gedurende 10-12 minuten, regelmatig omdraaiend, tot ze mooi gekarameliseerd en zacht zijn.
  6. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper en voeg de boter en de melk toe. Roer tot een romige puree ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de aardappelpuree met de gegrilde groenten ernaast. Garneer eventueel met verse kruiden voor extra smaak!

Voedingswaarden

Per portie: 450 kcal, 12 g eiwit, 20 g vet, 60 g koolhydraten.

Variatietips

  • Voeg wat geraspte Parmezaanse kaas toe aan de aardappelpuree voor extra rijkdom.
  • Voor een pittige twist, meng er wat currypasta doorheen.
  • Je kunt ook andere groenten gebruiken, zoals aubergine of wortels, afhankelijk van wat je in huis hebt.