Romige Aardappelpuree met Knapperige Gegrilde Groenten in 30 Minuten

Omschrijving
Geniet van een zijdezachte aardappelpuree, verrijkt met romige boter en volle melk, geserveerd met kleurrijke gegrilde groenten. Dit gerecht is perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd en zorgt voor een heerlijke balans van smaken en texturen. Ideaal voor drukke avonden, klaar in slechts 30 minuten!
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Kookpan
- Aardappelstamper
- Koekenpan of grillpan
- Snijplank
- Mes
- Lepel
Ingrediënten
- 800 g kruimige aardappelen
- 50 g ongezouten boter
- 100 ml volle melk
- 1 tl zout (voor de aardappelen)
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 200 g cherrytomaten
- 2 el olijfolie
- 1 tl Italiaanse kruiden (of naar smaak)
- Peper naar smaak
Bereidingswijze
- Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken van ongeveer 4 cm. Dit zorgt ervoor dat ze gelijkmatig gaar worden.
- Kook de aardappelen in een grote pan met gezouten water voor 15-20 minuten totdat ze gaar zijn. Controleer dit door er met een vork in te prikken; ze moeten zacht zijn.
- Verwarm ondertussen de grillpan op middelhoog vuur. Snijd de courgette en paprika's in plakken of reepjes. Halveer de cherrytomaten.
- Meng de groenten in een kom met olijfolie, Italiaanse kruiden, zout en peper.
- Grill de groenten in de hete pan voor 8-10 minuten, draai ze regelmatig zodat ze mooi garen en een beetje kleur krijgen.
- Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en voeg de boter en melk toe. Stamp de aardappelen tot een romige puree. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de aardappelpuree op borden en verdeel de gegrilde groenten erover. Geniet van dit heerlijke gerecht!
Voedingswaarden
Per portie: 400 kcal, 12 g vet, 65 g koolhydraten, 10 g eiwit.
Variatietips
- Voeg wat verse kruiden zoals peterselie of bieslook toe aan de aardappelpuree voor extra smaak.
- Vervang de gegrilde groenten door seizoensgebonden groenten zoals asperges of aubergine.
- Maak je eigen kruidenmix met knoflookpoeder, uienpoeder en paprika voor een extra kick!
- Voor een extra romige puree, voeg een scheutje room toe in plaats van melk.