Menu MaestroMenu Maestro

Romige Aardappelpuree met Verse Kruiden in 20 Minuten

3.9
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige aardappelpuree is de perfecte bijgerecht voor elke maaltijd. Met verse kruiden zoals peterselie en bieslook brengt deze puree een frisse smaak naar voren. Ideaal voor drukke doordeweekse avonden, klaar in slechts 20 minuten! Je kunt deze puree eenvoudig aanpassen met jouw favoriete kruiden of specerijen voor net dat beetje extra.

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Aardappelstamper of mixer
  • Maatbeker
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten

  • 800 g aardappelen (bijvoorbeeld kruimige aardappelen)
  • 100 ml volle melk
  • 50 g ongezouten boter
  • 2 el verse peterselie, fijngehakt
  • 2 el verse bieslook, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken van ongeveer 3 cm. Dit zorgt ervoor dat ze gelijkmatig koken.
  2. Doe de aardappelen in een grote pan en voeg voldoende water toe zodat ze onderstaan. Voeg een snufje zout toe.
  3. Breng het water aan de kook en laat de aardappelen 15 minuten koken, of totdat ze zacht zijn. Een vork moet er gemakkelijk doorheen gaan.
  4. Giet de aardappelen af en laat ze even stomen in de pan om overtollig vocht te laten verdampen.
  5. Voeg de boter en de melk toe aan de aardappelen en stamp ze tot een romige puree. Gebruik een aardappelstamper of een mixer voor een extra gladde textuur.
  6. Roer de fijngehakte peterselie en bieslook erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer direct en geniet van je romige aardappelpuree!

Voedingswaarden

Per portie: 250 kcal, 8 g eiwit, 30 g koolhydraten, 12 g vet.

Variatietips

  • Voeg een scheutje truffelolie toe voor een luxe twist.
  • Probeer eens een beetje geraspte kaas of een lepel pesto voor extra smaak.
  • Maak je eigen kruidenmix door bijvoorbeeld een paar teentjes knoflook te roosteren en deze door de puree te mengen.