Menu MaestroMenu Maestro

Romige Aardappelsalade met Yoghurt in 20 Minuten

2.9
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige aardappelsalade met yoghurt is een heerlijke en gezonde aanvulling op elke maaltijd. Met de combinatie van gekookte aardappelen, knapperige komkommer en een vleugje dille, is deze salade perfect als bijgerecht of als lichte maaltijd. Ideaal voor een doordeweekse avond, en je hebt het in slechts 20 minuten op tafel!

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Mengkom
  • Snijplank
  • Mes
  • Lepel

Ingrediënten

  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 1 middelgrote komkommer
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel verse dille, fijngehakt
  • 1 eetlepel citroensap
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke blokjes. Kook ze in een pan met gezouten water gedurende ongeveer 10-12 minuten, of totdat ze gaar zijn. Giet af en laat iets afkoelen.
  2. Terwijl de aardappelen koken, snijd de komkommer in kleine blokjes.
  3. Meng in een grote kom de Griekse yoghurt, mayonaise, verse dille, citroensap, zout en peper tot een romige dressing.
  4. Voeg de gekookte aardappelen en komkommer toe aan de dressing en meng voorzichtig tot alles goed bedekt is.
  5. Proef en pas de kruiden aan indien nodig. Serveer de salade direct of laat even in de koelkast staan voor een extra frisse smaak.

Voedingswaarden

Per portie: 250 kcal, 7g eiwit, 10g vet, 35g koolhydraten.

Variatietips

  • Voeg gekookte eieren toe voor extra eiwitten en een romige textuur.
  • Voor een pittigere versie, meng een theelepel currypasta door de dressing.
  • Je kunt de dille vervangen door verse peterselie of bieslook, afhankelijk van je smaak.
  • Maak je eigen mayonaise voor een nog frissere smaak.