Menu MaestroMenu Maestro

Romige Aardappelsoep met Verse Kruiden in 20 Minuten

3.9
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige aardappelsoep is de perfecte snelle maaltijd voor doordeweekse avonden. Binnen 20 minuten tover je een verwarmende kom vol comfort op tafel, verrijkt met verse kruiden die een heerlijke smaakdimensie toevoegen. Serveer met knapperig brood en geniet van een gezinsvriendelijk gerecht dat zowel voedzaam als smakelijk is!

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Grote soeppan
  • Staafmixer of blender
  • Snijplank
  • Koksmes

Ingrediënten

  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 l groenten- of kippenbouillon
  • 200 ml kookroom
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 2 el olijfolie
  • 1 bosje verse peterselie
  • 1 bosje verse bieslook
  • Knapperig brood (voor serveren)

Bereidingswijze

  1. Snijd de aardappelen: Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 cm.
  2. Snipper de ui: Pel de ui en snijd deze in kleine stukjes. Hak de knoflook fijn.
  3. Verhit de olie: Doe de olijfolie in een grote soeppan en verhit op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
  4. Voeg aardappelen toe: Doe de aardappelblokjes in de pan en bak deze 2 minuten mee.
  5. Bouillon toevoegen: Giet de groenten- of kippenbouillon in de pan en breng aan de kook. Laat het geheel 10-12 minuten koken of tot de aardappelen zacht zijn.
  6. Pureer de soep: Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren.
  7. Voeg room en kruiden toe: Roer de kookroom door de soep en voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de verse peterselie en bieslook fijn en meng deze door de soep.
  8. Serveer: Schep de soep in kommen en serveer met knapperig brood. Geniet ervan!

Voedingswaarden

Per portie: 300 kcal, 10 g eiwit, 40 g koolhydraten, 12 g vet

Variatietips

  • Voor extra smaak kun je een lepel pesto of currypasta aan de soep toevoegen voordat je deze pureeert.
  • Voeg wat geraspte kaas toe bovenop de soep bij het serveren voor een hartige twist.
  • Wil je de soep zelf maken? Probeer dan verse kruiden zoals tijm en rozemarijn toe te voegen voor een authentiekere smaak.