Romige Aardappelstamppot met Verse Groenten op de Gezonde Manier

Omschrijving
Deze romige aardappelstamppot is een smaakvolle en gezonde maaltijd die boordevol verse groenten zit. Perfect voor drukke doordeweekse avonden! Met een romige textuur en een heerlijke smaakcombinatie van aardappelen, wortelen en boerenkool, is dit gerecht een echte aanrader voor het hele gezin. Je kunt het in minder dan 30 minuten op tafel hebben, wat het een geweldige optie maakt voor een snelle en voedzame avondmaaltijd.
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Grote pan
- Aardappelstamper of pureestamper
- Snijplank
- Mes
- Kookpan
- Lepel of spatel
Ingrediënten
- 800 g kruimige aardappelen
- 300 g boerenkool (gesneden)
- 200 g wortelen (in blokjes)
- 150 ml melk (of plantaardige melk)
- 50 g boter (of olijfolie)
- Zout en peper naar smaak
- 1 tl nootmuskaat (optioneel)
Bereidingswijze
- Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken van ongeveer 3 cm. Dit zorgt ervoor dat ze gelijkmatig koken.
- Kook de aardappelen in een grote pan met ruim water en een snufje zout op hoog vuur. Laat ze ongeveer 15 minuten koken, of tot ze zacht zijn.
- Voeg de blokjes wortelen en boerenkool toe aan de pan met aardappelen in de laatste 5 minuten van de kooktijd. Roer goed door.
- Giet het water af als de aardappelen en groenten gaar zijn. Zet de pan terug op het vuur op een laag pitje.
- Voeg de boter en melk toe aan de pan en stamp alles tot een romige massa. Voeg zout, peper en eventueel nootmuskaat toe naar smaak.
- Serveer warm en geniet van deze heerlijke stamppot met een frisse salade of gewoon zo!
Voedingswaarden
Per portie: 350 kcal, 10 g eiwit, 45 g koolhydraten, 15 g vet.
Variatietips
- Voeg een scheutje pesto toe voor extra smaak.
- Vervang de boerenkool door andere seizoensgebonden groenten zoals spinazie of spruitjes.
- Maak het gerecht veganistisch door de boter te vervangen door plantaardige margarine en de melk door een plantaardige variant.