Menu MaestroMenu Maestro

Romige Aubergine Pasta met Verse Basilicum in 20 Minuten

3.2
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige aubergine pasta is een snelle en voedzame maaltijd die binnen 20 minuten op tafel staat. Met de combinatie van sappige aubergine, romige room en frisse basilicum is dit gerecht niet alleen smaakvol, maar ook een lust voor het oog. Perfect voor drukke doordeweekse avonden wanneer je toch wilt genieten van een heerlijk thuisgemaakte maaltijd!

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Snijplank
  • Kookpan
  • Verhitpan
  • Houten lepel
  • Keukenmes

Ingrediënten

  • 300 g pasta (bijvoorbeeld penne of spaghetti)
  • 1 grote aubergine (ongeveer 250 g)
  • 200 ml kookroom
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g verse basilicum + extra voor garnering
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 50 g Parmezaanse kaas (geraspt, optioneel)

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta: Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking tot al dente.
  2. Snijd de aubergine: Snijd de aubergine in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Dit zorgt ervoor dat ze snel gaar zijn.
  3. Verhit de pan: Verhit in een grote koekenpan de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de aubergine toe en bak deze in 5-7 minuten goudbruin en zacht.
  4. Voeg de knoflook toe: Pers de knoflook en voeg deze toe aan de pan. Bak nog een minuut mee tot de knoflook geurig is.
  5. Maak de saus: Voeg de kookroom toe aan de pan en roer goed door. Laat de saus 2-3 minuten inkoken tot deze iets dikker wordt. Voeg vervolgens de gescheurde basilicum toe en roer alles door.
  6. Meng de pasta: Giet de pasta af en voeg deze toe aan de pan met de romige auberginesaus. Meng goed door zodat de pasta bedekt is met de saus.
  7. Breng op smaak: Voeg zout en peper naar smaak toe.
  8. Serveer: Verdeel de pasta over de borden en garneer met extra basilicum en geraspte Parmezaanse kaas, als je dat wilt.

Voedingswaarden

Per portie: 450 kcal, 15 g eiwitten, 60 g koolhydraten, 20 g vet.

Variatietips

  • Voeg wat spinazie of cherrytomaten toe voor extra kleur en smaak.
  • Vervang de kookroom door plantaardige room voor een veganistische variant.
  • Maak je eigen basilicum pesto voor een extra smaakdimensie en meng dit door de saus.