Romige Avocado Salade met Knapperige Kip en Quinoa in 25 Minuten

Omschrijving
Deze romige avocado salade met knapperige kip en voedzame quinoa is de ideale maaltijd voor drukke doordeweekse avonden. De combinatie van romige avocado, frisse groenten en eiwitrijke kip maakt deze salade zowel gezond als vullend. Perfect voor een snelle en gezonde maaltijd die je in slechts 25 minuten op tafel zet!
Bereidingstijd
25 minuten
Benodigdheden
- Kookpan
- Bakpan
- Snijplank
- Mes
- Mengkom
- Lepel
Ingrediënten
- 2 kipfilets (ongeveer 400 g)
- 150 g quinoa
- 1 rijpe avocado
- 1 komkommer
- 1 rode ui
- 150 g cherrytomaten
- 100 g maïs (uit blik)
- 4 el Griekse yoghurt
- 2 el olijfolie
- 1 el citroensap
- Zout en peper naar smaak
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- Verse peterselie (optioneel, voor garnering)
Bereidingswijze
- Kook de quinoa: Breng een pan met 300 ml water aan de kook. Voeg de quinoa toe en kook op laag vuur met de deksel erop voor 15 minuten. Haal van het vuur en laat 5 minuten staan.
- Bereid de kip: Snijd de kipfilets in blokjes en breng op smaak met zout, peper, knoflookpoeder en paprikapoeder.
- Verhit de olijfolie in een bakpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak deze in ongeveer 5-7 minuten goudbruin en gaar.
- Snijd ondertussen de avocado, komkommer, rode ui en cherrytomaten in kleine stukjes.
- Meng in een grote kom de gekookte quinoa, gesneden groenten, maïs en Griekse yoghurt. Voeg het citroensap toe en meng goed door elkaar.
- Voeg de gebakken kip toe aan de quinoa salade en meng alles voorzichtig door elkaar.
- Serveer de salade in diepe borden en garneer eventueel met verse peterselie.
Voedingswaarden
Per portie: 450 kcal, 30 g eiwit, 20 g vet, 40 g koolhydraten.
Variatietips
- Varieer met de groenten door bijvoorbeeld paprika of spinazie toe te voegen.
- Voor extra smaak kun je een eetlepel pesto of currypasta aan de Griekse yoghurt toevoegen. Maak de dressing zelf met verse kruiden voor een authentieke smaak!