Menu MaestroMenu Maestro

Romige Avocado Salade met Kip in 20 Minuten

3.5
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige avocado salade met kip is een smaakexplosie! De combinatie van malse kip, romige avocado en frisse groenten maakt dit gerecht onweerstaanbaar. Perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd, klaar in slechts 20 minuten! Geniet van de romige textuur van avocado's in combinatie met knapperige groenten en sappige kip.

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Koksmes
  • Grote kom
  • Pan voor het koken van kip
  • Lepel of spatel

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet
  • 2 rijpe avocado's
  • 200 g cherrytomaten
  • 1 komkommer
  • 100 g gemengde sla (bijv. rucola en spinazie)
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 2 el citroensap
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 el olijfolie

Bereidingswijze

  1. Kook de kip: Breng een pan met water aan de kook. Voeg de kipfilet toe en kook deze gedurende 10-12 minuten, of tot de kip volledig gaar is. Haal de kip uit het water en laat het iets afkoelen.
  2. Snijd de groenten: Terwijl de kip kookt, snijd je de cherrytomaten doormidden, de komkommer in blokjes en de avocado's in plakjes.
  3. Maak de dressing: Meng in een kleine kom de Griekse yoghurt, citroensap, knoflookpoeder, zout en peper tot een romige dressing.
  4. Snijd de kip: Snijd de gekookte kip in dunne reepjes of blokjes.
  5. Meng de salade: In een grote kom, meng de gemengde sla, cherrytomaten, komkommer, avocado en kip. Voeg de dressing toe en meng alles voorzichtig door elkaar.
  6. Serveer: Verdeel de salade over borden en garneer eventueel met extra avocado of een schijfje citroen.

Voedingswaarden

Per portie: 450 calorieën, 25 g eiwitten, 30 g vetten, 15 g koolhydraten.

Variatietips

  • Voeg wat gekookte quinoa of kikkererwten toe voor extra vezels en eiwitten.
  • Maak het gerecht pittiger met een lepel sriracha of voeg wat jalapeños toe.
  • Maak je eigen currypasta of pesto om een unieke twist aan de dressing te geven.