Menu MaestroMenu Maestro

Romige Baeckeoffe met Aardappelen en Seizoensgroenten - Snelle en Gezonde Maaltijd

3.6
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Geniet van deze romige Baeckeoffe, een klassiek gerecht uit de Elzas, dat perfect is voor drukke doordeweekse avonden. Deze snelle en gezonde maaltijd combineert romige aardappelen met seizoensgroenten, waardoor het niet alleen vol van smaak is, maar ook een kleurrijk gerecht op je bord brengt. Ideaal om in een handomdraai te bereiden!

Bereidingstijd

40 minuten

Benodigdheden

  • Grote ovenschaal
  • Kookpan
  • Snijplank
  • Mes
  • Houten lepel

Ingrediënten

  • 800 g vastkokende aardappelen
  • 300 g wortelen (in plakjes)
  • 200 g pastinaak (in blokjes)
  • 200 g bloemkool (in roosjes)
  • 2 uien (in ringen)
  • 250 ml kookroom
  • 200 g geraspte kaas (bijv. Gruyère)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 2 el olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil en snijd de aardappelen in dunne plakjes.
  3. Verhit in een kookpan 1 el olijfolie en bak hierin de uien en knoflook glazig, ongeveer 3 minuten.
  4. Voeg de wortelen, pastinaak en bloemkool toe en bak deze nog 5 minuten mee.
  5. Roer de kookroom, tijm, zout en peper door de groenten.
  6. Neem een grote ovenschaal en leg een laag aardappelen op de bodem.
  7. Schep het groentemengsel erover en herhaal dit met een tweede laag aardappelen en de rest van de groenten.
  8. Bestrooi de bovenkant met geraspte kaas en giet er eventueel een scheutje olijfolie over.
  9. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak het gerecht in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
  10. Laat het even afkoelen voor je het serveert, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Voedingswaarden

Per portie: 450 kcal, 18 g vet, 60 g koolhydraten, 12 g eiwit.

Variatietips

  • Vervang de groenten door jouw favoriete seizoensgroenten zoals courgette of paprika.
  • Voeg voor extra smaak een lepel pesto toe aan het groentemengsel.
  • Maak het gerecht op een authentieke manier door zelf een kruidenmix te maken met verse kruiden zoals peterselie en bieslook.