Romige Bibimbap met Pittige Kimchi en Knapperige Tofu in 25 Minuten

Omschrijving
Deze romige bibimbap met knapperige tofu en pittige kimchi is een ware smaaksensatie. Het is een ideale maaltijd voor een drukke doordeweekse avond, die je in slechts 25 minuten op tafel zet. Geniet van de combinatie van romige smaken met de crunch van de tofu en de pittige kick van de kimchi. Perfect voor een snelle, gezonde en verrukkelijke maaltijd!
Bereidingstijd
25 minuten
Benodigdheden
- Grote pan
- Koekenpan
- Houten lepel
- Snijplank
- Mes
- Kommen voor serveren
Ingrediënten
- 300 g rijst (bij voorkeur sushi- of jasmijnrijst)
- 400 g stevige tofu
- 200 g kimchi (gefermenteerde groenten)
- 200 ml kokosmelk
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 eetlepels plantaardige olie (voor het bakken)
- 1 theelepel chilivlokken (optioneel)
- 2 lente-uitjes, fijngehakt
- 1 eetlepel sesamzaadjes (voor garnering)
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Dit duurt meestal ongeveer 15-20 minuten.
- Snijd de tofu in blokjes van ongeveer 2 cm en dep deze droog met een keukenpapier.
- Verhit de plantaardige olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de tofu toe en bak deze in 5-7 minuten goudbruin en knapperig. Draai ze regelmatig om voor een gelijkmatige kleur.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe aan de pan met tofu en bak dit nog 1 minuut mee tot de knoflook geurig is.
- Roer de sojasaus, sesamolie en chilivlokken door de tofu en laat dit nog 1 minuut bakken.
- Voeg de kokosmelk toe aan de pan en roer goed door. Laat het geheel nog 2-3 minuten zachtjes koken.
- Serveer de gekookte rijst in kommen, voeg de tofu met de romige saus eroverheen, en garneer met kimchi, lente-uitjes en sesamzaadjes.
Voedingswaarden
Per portie: Ongeveer 450 kcal, 20 g eiwit, 25 g vet, 45 g koolhydraten.
Variatietips
- Vervang de tofu door tempeh voor een extra crunch en meer eiwitten.
- Voeg andere groenten toe zoals spinazie of wortelen voor extra kleur en voedingsstoffen.
- Maak je eigen kimchi voor een authentieke smaakervaring, het kan een leuke uitdaging zijn!