Romige Biefstuk met Knapperige Paddenstoelen in 20 Minuten

Omschrijving
Deze romige biefstuk met knapperige paddenstoelen is de ideale maaltijd voor drukke doordeweekse avonden. In slechts 20 minuten tover je een heerlijke, smaakvolle schotel op tafel die zowel hartig als verfijnd is. Serveer het met een frisse salade voor een complete en gezonde maaltijd die je gezin zal verrassen!
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
- Grote koekenpan
- Snijplank
- Koksmes
- Houten lepel
- Serveerschaal
Ingrediënten
- 600 g biefstuk (bij voorkeur entrecote of ribeye)
- 250 g champignons (in plakjes)
- 200 ml kookroom
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 ui (fijngehakt)
- 2 el olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie (ter garnering)
Bereidingswijze
- Snijd de biefstuk in dunne reepjes en bestrooi met zout en peper.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de biefstukreepjes toe en bak deze in ongeveer 2-3 minuten aan beide zijden bruin. Haal de biefstuk uit de pan en zet opzij.
- Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en fruit deze gedurende 2 minuten tot ze glazig zijn.
- Doe de champignons in de pan en bak ze 4-5 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Voeg de kookroom en balsamicoazijn toe, roer goed door en laat het geheel 2 minuten zachtjes koken.
- Voeg de biefstuk weer toe aan de pan en verwarm het geheel nog 1 minuut.
- Serveer de biefstuk met de romige paddenstoelen en garneer met verse peterselie.
Voedingswaarden
Per portie: 450 kcal, 30 g eiwit, 35 g vet, 6 g koolhydraten.
Variatietips
- Voeg voor extra smaak een lepel currypasta toe aan de saus.
- Vervang de champignons door andere paddenstoelen zoals oester of shiitake voor een andere smaakdimensie.
- Maak je eigen balsamico-glazuur door balsamicoazijn te reduceren in een pannetje, voor een intensere smaak.