Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Romige Biefstuk met Knapperige Paddenstoelen in 25 Minuten

4.8
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Geniet van een snelle en romige biefstuk met een heerlijke paddenstoelen-saus die je binnen 25 minuten op tafel hebt. Dit gerecht is perfect voor drukke doordeweekse avonden en zit boordevol smaak. De combinatie van malse biefstuk en knapperige paddenstoelen zorgt voor een smaakexplosie die je niet wilt missen. Serveer met een frisse salade of aardappelpuree voor een complete maaltijd.

Bereidingstijd

25 minuten

Benodigdheden

  • Een grote koekenpan
  • Een snijplank
  • Een scherp mes
  • Een houten lepel

Ingrediënten

  • 500 g biefstuk (bij voorkeur entrecôte of rib-eye)
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 ml room (bijvoorbeeld kookroom)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel sojasaus
  • Peper en zout naar smaak
  • Peterselie, fijngehakt (ter garnering)

Bereidingswijze

  1. Bereid de ingrediënten voor: Snijd de biefstuk in dunne reepjes. Snijd de ui en hak de knoflook fijn.
  2. Verhit de pan: Doe de olijfolie en de boter in een grote koekenpan en verwarm op middelhoog vuur.
  3. Bak de biefstuk: Voeg de biefstukreepjes toe aan de pan en bak ze 2-3 minuten tot ze mooi bruin zijn. Haal de biefstuk uit de pan en zet apart.
  4. Bak de groenten: Voeg de gesnipperde ui en de knoflook toe aan de pan en bak dit 2 minuten tot de ui glazig is. Voeg vervolgens de plakjes champignon toe en bak nog eens 4-5 minuten tot ze goudbruin zijn.
  5. Voeg de room toe: Giet de room en sojasaus in de pan en roer goed door. Laat het geheel 2-3 minuten sudderen totdat de saus iets is ingedikt.
  6. Voeg de biefstuk weer toe: Doe de gebakken biefstuk weer in de pan en roer alles goed door. Laat nog 1-2 minuten op het vuur staan zodat de biefstuk opwarmt.
  7. Breng op smaak: Proef en breng op smaak met peper en zout. Garneer met fijngehakte peterselie.
  8. Serveer: Serveer de romige biefstuk met paddenstoelen direct op een bord. Voeg eventueel een frisse salade of aardappelpuree toe als bijgerecht.

Voedingswaarden

Per portie: Ongeveer 600 kcal, 35 g eiwit, 45 g vet, 15 g koolhydraten.

Variatietips

  • Voor extra smaak kun je een lepel currypasta of pesto aan de saus toevoegen.
  • Vervang de champignons door andere paddenstoelen zoals oesterzwammen of shiitake voor variatie.
  • Voor een gezondere versie, gebruik magere room of kookroom met minder vet.