Menu MaestroMenu Maestro

Romige Biefstuk Pasta met Verse Kruiden in 20 Minuten

2.8
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Geniet van een snelle en smaakvolle romige biefstuk pasta, perfect voor drukke doordeweekse avonden. De malse biefstuk in combinatie met een romige saus en verse kruiden maakt dit gerecht onweerstaanbaar. Binnen 20 minuten op tafel, zodat je meer tijd hebt om te genieten van je avond!

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Koekenpan
  • Houten lepel
  • Snijplank
  • Koksmes

Ingrediënten

  • 300 g tagliatelle of spaghetti
  • 400 g biefstuk (bijvoorbeeld entrecote of ribeye)
  • 200 ml kookroom
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 100 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt (of 1 tl gedroogde peterselie)
  • 1 eetlepel verse basilicum, fijngehakt (of 1 tl gedroogde basilicum)
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook in een grote pan met gezouten water de tagliatelle of spaghetti volgens de instructies op de verpakking al dente. Giet af en zet opzij.
  2. Snijd de biefstuk in dunne reepjes.
  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de biefstukreepjes toe en bak deze 2-3 minuten aan elke kant tot ze mooi bruin zijn. Haal de biefstuk uit de pan en zet apart.
  4. Voeg in dezelfde pan de knoflook toe en bak deze 1 minuut tot hij geurig is.
  5. Voeg de kookroom en de cherrytomaten toe aan de pan. Laat het geheel 2-3 minuten sudderen totdat de saus iets is ingedikt.
  6. Roer de Parmezaanse kaas door de saus tot deze gesmolten is. Voeg de biefstukreepjes weer toe en meng goed.
  7. Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en roer goed door.
  8. Breng op smaak met zout, peper, peterselie en basilicum. Serveer direct en geniet van je maaltijd!

Voedingswaarden

Per portie: Ongeveer 600 kcal, 35 g eiwit, 45 g koolhydraten, 30 g vet.

Variatietips

  • Vervang de biefstuk door kipfilet of een vegetarisch alternatief zoals tempeh voor een andere twist.
  • Voeg extra groenten toe zoals spinazie of courgette voor meer kleur en voedingsstoffen.
  • Maak je eigen pesto door verse basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie te mengen in een blender voor een extra smaakdimensie.