Romige Bloemkoolsoep met Kruidige Croutons in 20 Minuten

Omschrijving
Deze romige bloemkoolsoep is een opwarmende maaltijd boordevol smaak en voeding. De combinatie van de romige textuur van de soep met de knapperige, kruidige croutons maakt dit gerecht onweerstaanbaar. Perfect voor een drukke doordeweekse avond en binnen 20 minuten op tafel!
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
- Grote soeppan
- Staafmixer of blender
- Bakplaat
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten
- 1 grote bloemkool (ongeveer 600 g)
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 liter groentebouillon
- 200 ml slagroom
- 4 sneetjes zuurdesembrood
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel currypasta (of naar smaak)
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie ter garnering (optioneel)
Bereidingswijze
- Snijd de bloemkool in roosjes en de ui en knoflook fijn.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
- Voeg de bloemkoolroosjes en de groentebouillon toe aan de pan. Breng aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken, of tot de bloemkool gaar is.
- Voeg de slagroom en de currypasta toe en pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C (180°C hetelucht). Snijd de sneetjes zuurdesembrood in blokjes. Meng in een kom met de resterende olijfolie, zout en peper.
- Spreid de broodblokjes uit op een bakplaat en bak ze 5-7 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Serveer de bloemkoolsoep in kommen, garneer met de kruidige croutons en een beetje verse peterselie indien gewenst.
Voedingswaarden
Per portie: 350 kcal, 15 g vet, 45 g koolhydraten, 10 g eiwit.
Variatietips
- Voeg extra groenten zoals wortelen of aardappelen toe voor een variatie in smaak en textuur.
- Maak de croutons zelf met kruiden zoals gedroogde oregano of Italiaanse kruiden voor extra smaak.
- Voor een pittigere variant kun je een snufje cayennepeper aan de soep toevoegen.