Romige Bloemkoolsoep met Verse Kruiden in 30 Minuten

Omschrijving
Deze romige bloemkoolsoep met verse kruiden is een waar genot. Met zijn fluweelachtige textuur en rijke smaak is het de perfecte opwarmer voor een doordeweekse avond. Klaar in slechts 30 minuten en boordevol gezonde voedingsstoffen, is dit gerecht ideaal voor een snelle maaltijd. Serveer het met een stuk knapperig brood voor een volledige ervaring!
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Grote pan
- Staafmixer of blender
- Snijplank
- Koksmes
- Lepel
Ingrediënten
- 1 grote bloemkool (ongeveer 600 g)
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 liter groentebouillon
- 200 ml slagroom
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel currypasta (bijvoorbeeld mild)
- Zout en peper naar smaak
- Verse kruiden naar keuze (zoals peterselie of bieslook) voor garnering
Bereidingswijze
- Snijd de bloemkool in roosjes en zet deze opzij.
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en fruit deze voor 3-4 minuten tot deze glazig is.
- Voeg de knoflook toe en bak deze nog 1 minuut mee, tot het aromatisch is.
- Voeg de bloemkoolroosjes en de currypasta toe en roer goed door. Bak dit nog 2-3 minuten.
- Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat het 15 minuten zachtjes koken, tot de bloemkool zacht is.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa.
- Roer de slagroom door de soep en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep in kommen en garneer met verse kruiden.
Voedingswaarden
Per portie: Ongeveer 250 kcal, 10 g eiwit, 20 g vet, 15 g koolhydraten.
Variatietips
- Voeg voor extra smaak een snufje gerookt paprikapoeder of cayennepeper toe.
- Maak het gezonder door de slagroom te vervangen door Griekse yoghurt.
- Probeer zelfgemaakte kruidenpasta in plaats van kant-en-klare currypasta voor een authentieke smaak!