Menu MaestroMenu Maestro

Romige Bloemkoolsoep met Verse Kruiden in 20 Minuten

3.8
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige bloemkoolsoep is een waar genot voor de zintuigen. Met de toevoeging van verse kruiden en een scheutje room, is deze soep niet alleen snel te maken, maar ook vol van smaak. Perfect voor drukke doordeweekse avonden, het biedt een heerlijke balans van romigheid en frisheid die je niet wilt missen. Voeg een stukje vers brood toe en je hebt een volledige maaltijd!

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Grote soeppan
  • Staafmixer of blender
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Lepel
  • Maatbeker

Ingrediënten

  • 1 grote bloemkool (ongeveer 800 g)
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 ml kookroom
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel currypasta (of meer naar smaak)
  • 1 handvol verse peterselie
  • 1 handvol verse bieslook
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snijd de bloemkool in roosjes en de ui in blokjes. Hak de knoflook fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze 3-4 minuten tot deze glazig is.
  3. Voeg de knoflook en currypasta toe en bak nog 1 minuut, zodat de smaken vrijkomen.
  4. Voeg de bloemkoolroosjes en de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken, tot de bloemkool gaar is.
  5. Voeg de kookroom toe en pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa.
  6. Roer de fijngehakte peterselie en bieslook erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de soep warm, eventueel met wat extra verse kruiden bovenop.

Voedingswaarden

Per portie: 250 kcal, 15 g vet, 20 g koolhydraten, 5 g eiwit.

Variatietips

  • Voeg extra groenten zoals wortelen of aardappelen toe voor een andere smaak.
  • Probeer zelfgemaakte currypasta door specerijen te mengen zoals komijn, koriander, en chili.
  • Voor een pittigere variant, voeg een snufje cayennepeper toe.
  • Serveer met krokant brood of croutons voor extra textuur.