Menu MaestroMenu Maestro

Romige Boerenkoolstamppot met Rookworst - Authentiek en Snel

3.5
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige boerenkoolstamppot is een perfect voorbeeld van authentieke Nederlandse keuken. Met malse aardappelen en een heerlijke, rokerige rookworst is dit gerecht niet alleen snel klaar, maar ook vol van smaak. Ideaal voor een gezellige en verwarmende maaltijd met het gezin, perfect voor die drukke doordeweekse avonden!

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Aardappelstamper
  • Snijplank
  • Mes
  • Lepel

Ingrediënten

  • 800 g kruimige aardappelen
  • 400 g boerenkool (voorgekookt of vers)
  • 250 ml melk
  • 50 g roomboter
  • 1 rookworst (ongeveer 300 g)
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 ui (optioneel, voor extra smaak)

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Dit zorgt ervoor dat ze gelijkmatig garen.
  2. Kook de aardappelen in een grote pan met gezouten water gedurende 20 minuten, of totdat ze zacht zijn.
  3. Voeg de boerenkool toe aan de pan met aardappelen in de laatste 5 minuten van de kooktijd.
  4. Verwarm de rookworst in een aparte pan of volgens de instructies op de verpakking. Dit duurt meestal ongeveer 10-15 minuten.
  5. Giet de aardappelen en boerenkool af en voeg de roomboter en melk toe.
  6. Stamp de aardappelen en boerenkool tot een romige puree. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  7. Serveer de stamppot met plakken rookworst ernaast.

Voedingswaarden

Per portie: 450 kcal, 20 g eiwit, 25 g vet, 35 g koolhydraten.

Variatietips

  • Voeg een gesnipperde ui toe tijdens het koken van de aardappelen voor extra smaak.
  • Vervang de rookworst door vegetarische rookworst voor een gezondere optie.
  • Maak het gezonder door extra groenten, zoals wortelen of pastinaak, toe te voegen aan de stamppot.
  • Probeer zelfgemaakte kruidenpasta of pesto toe te voegen voor een unieke twist!