Menu MaestroMenu Maestro

Romige Broccoli en Kaas Soep in 20 Minuten - Snelle en Gezonde Maaltijd

3.3
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige broccoli en kaas soep is de perfecte oplossing voor een drukke doordeweekse avond. Met verse broccoli, romige kaas en een vleugje nootmuskaat, zorgt deze snelle maaltijd voor een hartverwarmende ervaring. Serveer met een krokant broodje voor een complete maaltijd die het hele gezin zal aanspreken!

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Staafmixer of blender
  • Snijplank
  • Mes
  • Lepel

Ingrediënten

  • 400 g verse broccoli, in roosjes
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 liter groentebouillon
  • 250 ml kookroom
  • 200 g geraspte kaas (bijv. belegen of oude kaas)
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 el olijfolie
  • Krokant broodje, voor serveren

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
  2. Voeg de broccoli toe aan de pan en roer goed door. Bak dit gedurende 2 minuten.
  3. Giet de groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 5-7 minuten zachtjes koken, tot de broccoli zacht is.
  4. Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer of blender om de soep tot een gladde massa te pureren.
  5. Zet de pan weer op het vuur en voeg de kookroom, geraspte kaas en nootmuskaat toe. Roer goed door tot de kaas gesmolten is.
  6. Breng op smaak met zout en peper. Laat de soep nog een minuutje opwarmen.
  7. Serveer de soep warm met een krokant broodje aan de kant.

Voedingswaarden

Per portie: 350 kcal, 22 g vet, 18 g koolhydraten, 15 g eiwit

Variatietips

  • Voeg voor extra smaak een lepel pesto toe voordat je de kaas toevoegt.
  • Voor een pittigere variant, voeg een theelepel currypasta toe bij stap 2.
  • Maak de soep vegetarisch door alleen groentebouillon te gebruiken, of gebruik kippenbouillon voor extra smaak.