Menu MaestroMenu Maestro

Heerlijke Romige Broccoli Pasta in Slechts 20 Minuten

3.0
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige broccoli pasta is een heerlijke en snelle doordeweekse maaltijd die je in slechts 20 minuten op tafel hebt. Met knapperige broccoli, smeuïge room en al dente pasta, is dit gerecht niet alleen snel klaar, maar ook vol van smaak. Perfect voor drukke avonden en ideaal voor het hele gezin! Een tip: voeg wat Parmezaanse kaas toe voor een extra rijke smaak.

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Grote kookpan
  • Koekenpan
  • Houten lepel
  • Vergiet
  • Kookpot voor pasta

Ingrediënten

  • 300 g penne of fusilli pasta
  • 250 g broccoli (in roosjes)
  • 200 ml kookroom
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 50 g Parmezaanse kaas (geraspt, plus extra voor serveren)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: een snufje rode pepervlokken voor extra pit

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta: Breng een grote pan met ruim water en een snufje zout aan de kook. Voeg de pasta toe en kook deze volgens de instructies op de verpakking tot al dente.
  2. Bereid de broccoli voor: Voeg de broccoli roosjes toe aan de pan met pasta in de laatste 3 minuten van de kooktijd. Giet daarna alles af in een vergiet en laat uitlekken.
  3. Verhit de olie: Verhit in een grote koekenpan de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze ongeveer 1 minuut totdat deze begint te geuren (let op dat het niet verbrandt!).
  4. Voeg de room toe: Voeg de kookroom toe aan de pan en roer goed door. Laat het geheel een minuutje zachtjes koken.
  5. Meng de pasta en broccoli: Voeg de uitgelekte pasta en broccoli toe aan de koekenpan. Roer alles goed door zodat de room de pasta en broccoli bedekt.
  6. Breng op smaak: Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe, samen met zout, peper en eventueel de rode pepervlokken. Roer alles door en laat nog een minuutje op het vuur staan om te verwarmen.
  7. Serveren: Serveer de romige broccoli pasta direct, bestrooid met extra Parmezaanse kaas.

Voedingswaarden

Per portie: Ongeveer 550 kcal, 20 g eiwit, 60 g koolhydraten, 25 g vet

Variatietips

  • Voeg eventueel wat gebakken spekjes of gerookte zalm toe voor een hartigere maaltijd.
  • Je kunt ook andere groenten zoals spinazie of courgette toevoegen voor extra kleur en voedingsstoffen.
  • Voor een veganistische variant, vervang de kookroom door een plantaardige variant en laat de kaas weg of gebruik een vegan alternatief.