Romige Broccoli Soep met Verse Kruiden in 30 Minuten

Omschrijving
Deze romige broccoli soep is een heerlijke, snelle en gezonde optie voor een doordeweekse avond. Met verse broccoli, room en een vleugje knoflook creëer je een smakelijke maaltijd die boordevol vitamines zit. Serveer met een stuk knapperig brood voor een complete ervaring!
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Grote soeppan
- Staafmixer of blender
- Snijplank
- Koksmes
- Houten lepel
Ingrediënten
- 500 g verse broccoli (in roosjes gesneden)
- 1 grote ui (fijngehakt)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 liter groentebouillon
- 250 ml kookroom
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 1/2 theelepel nootmuskaat (optioneel)
- Verse peterselie of bieslook (voor garnering)
- Knapperig brood (om te serveren)
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit deze gedurende 3-4 minuten tot hij glazig is.
- Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut mee, totdat het lekker begint te ruiken.
- Doe de broccoli in de pan en roer goed door. Bak de broccoli 2-3 minuten mee.
- Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken tot de broccoli gaar is.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
- Zet de pan weer op het vuur, voeg de kookroom toe en roer goed door. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Laat de soep nog 2-3 minuten doorwarmen.
- Serveer de soep in kommen en garneer met verse peterselie of bieslook.
- Geniet van je romige broccoli soep met een stuk knapperig brood!
Voedingswaarden
Per portie: 250 kcal, 10 g eiwit, 15 g vet, 20 g koolhydraten.
Variatietips
- Voeg een lepel pesto toe voor extra smaak.
- Voor een pittige variant kun je een beetje currypasta toevoegen.
- Maak de soep helemaal zelf door zelf groentebouillon te trekken met verse groenten en kruiden!