Romige Broccoli Soep met Verse Kruiden in 20 Minuten

Omschrijving
Deze romige broccoli soep is een snelle en gezonde maaltijd perfect voor drukke doordeweekse avonden. Met verse ingrediënten en een vleugje nootmuskaat is dit gerecht niet alleen voedzaam, maar ook vol van smaak. Ideaal om in één pan te maken en binnen 20 minuten op tafel te zetten!
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
- Grote soeppan
- Staafmixer of blender
- Snijplank
- Koksmes
- Houten lepel of spatel
Ingrediënten
- 500 g broccoli (in roosjes)
- 1 grote ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 750 ml groentebouillon
- 200 ml kookroom (of plantaardige variant)
- 1 tl nootmuskaat
- 2 el olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- 50 g geraspte kaas (optioneel, voor garnering)
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze 3-4 minuten tot hij glazig is. Roer regelmatig.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak nog 1 minuut tot de geur vrijkomt. Let op dat de knoflook niet aanbrandt.
- Voeg de broccoli roosjes toe aan de pan en giet de groentebouillon erbij. Breng het geheel aan de kook.
- Kook de broccoli 5-7 minuten tot deze lekker zacht is. Proef af en toe om te controleren of hij de gewenste gaarheid heeft.
- Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer of blender om de soep glad te pureren. Wees voorzichtig met hete vloeistof!
- Zet de pan weer op het vuur en voeg de kookroom en nootmuskaat toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Laat het nog 1-2 minuten verwarmen.
- Serveer de soep in kommen en garneer eventueel met geraspte kaas voor een extra romige smaak.
Voedingswaarden
Per portie: 220 kcal, 12 g vet, 20 g koolhydraten, 7 g eiwit.
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals wortelen of prei voor meer variatie.
- Maak de soep veganistisch door plantaardige kookroom te gebruiken en de kaas achterwege te laten.
- Voor een extra kick kun je een eetlepel pesto of currypasta toevoegen tijdens het pureren van de soep.