Menu MaestroMenu Maestro

Romige Knapperige Broodjes Tonijn en Avocado in 20 Minuten

4.0
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Geniet van deze romige en knapperige broodjes met tonijn en avocado, perfect voor een snelle en gezonde doordeweekse avondmaaltijd. Deze broodjes zijn niet alleen eenvoudig te maken, maar bieden ook een frisse smaak en een heerlijke bite die het hele gezin zal aanspreken. Serveer ze met een lichte salade voor een complete maaltijd!

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Mengkom
  • Lepel
  • Snijplank
  • Mes
  • Broodrooster of grillpan

Ingrediënten

  • 4 stuks volkoren of ciabatta broodjes
  • 2 blikjes tonijn op water, uitgelekt (à 150 g)
  • 1 rijpe avocado
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1/2 rode ui, fijngehakt
  • 1/2 komkommer, in dunne plakjes
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: verse kruiden (zoals bieslook of peterselie) voor garnering

Bereidingswijze

  1. Begin met het bereiden van de tonijnsalade. Doe de uitgelekte tonijn in een mengkom.
  2. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Prak de avocado met een vork in de mengkom bij de tonijn.
  3. Voeg de Griekse yoghurt, mayonaise, citroensap, en de fijngehakte rode ui toe. Roer alles goed door elkaar tot een romige massa ontstaat.
  4. Breng de tonijnsalade op smaak met zout en peper. Proef en voeg indien nodig meer citroensap toe voor extra frisheid.
  5. Rooster de broodjes in een broodrooster of grillpan tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  6. Snijd de broodjes open en vul ze met de tonijnsalade.
  7. Voeg de plakjes komkommer toe en garneer eventueel met verse kruiden.
  8. Serveer direct en geniet van je heerlijke, romige broodjes!

Voedingswaarden

Per portie: 350 kcal, 20 g eiwit, 15 g vet, 30 g koolhydraten, 6 g vezels.

Variatietips

  • Voor een pittigere variant kun je wat sriracha of sambal aan de tonijnsalade toevoegen.
  • Vervang de Griekse yoghurt door avocado voor een zuivelvrije optie.
  • Maak je eigen tonijnsalade met een zelfgemaakte pesto in plaats van mayonaise voor extra smaak!