Romige Buldak Keema met Pittige Specerijen in 20 Minuten

Omschrijving
Deze Romige Buldak Keema is een explosie van smaken, perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd. Met malse gehakt en een romige saus vol pittige specerijen, zet je binnen 20 minuten een heerlijke schotel op tafel waar het hele gezin van zal genieten. Serveer het met rijst of naan voor een authentieke ervaring!
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
- Grote koekenpan
- Houten lepel
- Snijplank
- Mes
- Kom voor de saus
Ingrediënten
- 500 g rundergehakt
- 1 grote ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 g champignons, in plakjes
- 150 g gochujang currypasta
- 200 ml kokosmelk
- 2 el zonnebloemolie
- 1 tl zout
- 1/2 tl zwarte peper
- 1/2 tl suiker
- Verse koriander, ter garnering (optioneel)
- Rijst of naan, om te serveren
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de gesneden ui toe en bak deze 3-4 minuten tot hij glazig is.
- Voeg de knoflook en champignons toe en bak nog eens 2-3 minuten, tot de champignons zacht zijn.
- Doe het rundergehakt erbij en bak het rul, ongeveer 5-6 minuten. Zorg ervoor dat het gehakt volledig bruin is.
- Voeg de gochujang currypasta toe en meng goed door het gehakt. Bak het geheel 1 minuut zodat de smaken vrijkomen.
- Giet de kokosmelk erbij en roer alles goed door. Laat het 2-3 minuten sudderen tot de saus iets indikt.
- Breng op smaak met zout, zwarte peper en suiker.
- Serveer warm, gegarneerd met verse koriander, met rijst of naan.
Voedingswaarden
Per portie: 450 kcal, 30 g eiwit, 25 g vet, 30 g koolhydraten.
Variatietips
- Voeg groenten zoals paprika of courgette toe voor extra kleur en voedingsstoffen.
- Vervang rundergehakt door kipgehakt of een plantaardig alternatief voor een lichter gerecht.
- Voor een zelfgemaakte currypasta, meng 1 el paprikapoeder, 1 el chilipoeder, 1 tl komijn, 1 tl koriander, en 1 tl gemberpoeder.
Geniet van deze snelle en smaakvolle maaltijd!