Snelle Romige Caesar Salade met Knapperige Kip in 20 Minuten

Omschrijving
Deze romige Caesar salade is de perfecte combinatie van knapperige kipfilet, frisse romaine sla en een zelfgemaakte dressing die je in een handomdraai maakt. Ideaal voor een snelle doordeweekse maaltijd die zowel gezond als vol van smaak is. Maak deze salade in slechts 20 minuten en geniet van een authentiek gerecht dat iedereen zal aanspreken!
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
- Grote saladeschaal
- Koekenpan
- Kom voor de dressing
- Snijplank en mes
- Klopper of garde
Ingrediënten
Voor de salade
- 400 g kipfilet
- 200 g romaine sla
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 100 g croutons
Voor de dressing
- 4 el mayonaise
- 2 el Griekse yoghurt
- 1 el Dijonmosterd
- 2 ansjovisfilets (optioneel)
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 el citroensap
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Kip voorbereiden: Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 cm. Kruid met zout en peper.
- Kip bakken: Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met een scheutje olie. Bak de kipblokjes in 5-7 minuten goudbruin en knapperig. Zorg ervoor dat je ze regelmatig omdraait.
- Dressing maken: Meng in een kom de mayonaise, Griekse yoghurt, Dijonmosterd, ansjovis, geperste knoflook en citroensap. Klop goed door elkaar tot een romige dressing. Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Salade samenstellen: Snijd de romaine sla in reepjes en doe deze in een grote saladeschaal. Voeg de gebakken kip, croutons en geraspte Parmezaanse kaas toe.
- Dressing toevoegen: Giet de dressing over de salade en meng alles goed door elkaar.
- Serveren: Serveer de salade direct voor de beste smaak en textuur.
Voedingswaarden
Per portie: 450 kcal, 25 g eiwit, 30 g vet, 15 g koolhydraten.
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals cherrytomaatjes of komkommer voor meer frisheid.
- Maak je dressing extra bijzonder door verse kruiden zoals peterselie of basilicum toe te voegen.
- Voor een vegetarische variant kun je de kip vervangen door gebakken kikkererwten of geroosterde tofu.