Romige Catalaanse Paella met Vers Gegrilde Groenten in 30 Minuten

Omschrijving
Geniet van een heerlijke, romige Catalaanse paella boordevol smaken en verse groenten. Deze snelle versie is perfect voor drukke doordeweekse avonden en staat binnen 30 minuten op tafel. De combinatie van romige risottorijst en gegrilde groenten zorgt voor een smaakexplosie die je zeker zal verrassen!
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Grote koekenpan of paellapan
- Houten lepel
- Snijplank
- Koksmes
- Maatbeker
- Tongs voor het grillen van groenten
Ingrediënten
- 300 g risottorijst
- 1 liter groentebouillon
- 1 rode paprika (in blokjes)
- 1 gele paprika (in blokjes)
- 1 courgette (in plakjes)
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 200 g cherrytomaten (gehalveerd)
- 150 ml kookroom
- 2 el olijfolie
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in de grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak deze 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
- Voeg de risottorijst toe en roer deze goed door, zodat alle korrels met de olie bedekt zijn. Bak de rijst 1-2 minuten mee.
- Voeg de groentebouillon in één keer toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat het 15 minuten zachtjes koken, onder regelmatig roeren.
- Terwijl de rijst kookt, verwarm je een grillpan met de resterende olijfolie. Grill de courgette en paprika's 5-7 minuten tot ze mooie grillstrepen hebben. Voeg de cherrytomaten toe en grill nog 2 minuten mee.
- Roer de kookroom en het gerookt paprikapoeder door de rijst en laat het nog 2-3 minuten koken tot het romig is. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de romige paella met de gegrilde groenten er mooi overheen.
Voedingswaarden
Per portie: 450 kcal, 12 g eiwit, 70 g koolhydraten, 15 g vet
Variatietips
- Voeg extra eiwitten toe zoals garnalen of kip voor een hartigere maaltijd.
- Varieer met andere groenten zoals asperges of spinazie.
- Maak je eigen kruidenmix door verse kruiden zoals tijm en rozemarijn toe te voegen voor een nog rijkere smaak.