Romige Champignon Soep in Slechts 20 Minuten

Omschrijving
Deze zijdezachte romige champignon soep is de perfecte keuze voor een snelle en smakelijke maaltijd. In slechts 20 minuten zet je een heerlijke soep op tafel, vol met de rijke smaken van verse champignons en room. Serveer het met knapperig brood voor een extra bite en je hebt een gerecht dat zowel elegant als eenvoudig is.
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
- Grote pan
- Staafmixer of blender
- Snijplank
- Koksmes
- Lepel
Ingrediënten
- 500 g champignons, in plakjes
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 50 g boter
- 1 liter groentebouillon
- 200 ml slagroom
- 1 tl zout
- 1/2 tl zwarte peper
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 el verse peterselie, fijngehakt (ter garnering)
Bereidingswijze
- Verhit de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze gedurende 3 minuten tot hij glazig is.
- Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee, tot het aromatisch is.
- Doe de champignons in de pan en bak ze 5 minuten tot ze zacht zijn en hun vocht hebben vrijgegeven.
- Giet de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat het 5 minuten zachtjes koken.
- Voeg de slagroom, zout, peper en tijm toe. Roer goed door en laat nog 2 minuten sudderen.
- Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa.
- Serveer de soep in kommen en garneer met verse peterselie. Geniet van je maaltijd met knapperig brood!
Voedingswaarden
Per portie: Ongeveer 250 kcal, 20 g vet, 10 g koolhydraten, 5 g eiwit.
Variatietips
- Voeg een scheutje witte wijn toe tijdens het bakken van de champignons voor extra diepte in smaak.
- Maak de soep pittiger door een snufje cayennepeper of een paar druppels tabasco toe te voegen.
- Voor een kruidenboost, vervang de gedroogde tijm door 2 el verse tijm.
- Voor een gezondere variant kun je de slagroom vervangen door Griekse yoghurt of kokosmelk.