Menu MaestroMenu Maestro

Romige Champignonrisotto met Kip in Slechts 30 Minuten

4.0
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige champignonrisotto met kip is de perfecte doordeweekse maaltijd die je in slechts 30 minuten op tafel zet. De combinatie van malse kip, aardse champignons en een fluweelachtige risotto maakt dit gerecht niet alleen snel, maar ook ontzettend smakelijk. Ideaal voor drukke avonden, en een echte smaakmaker die je gezin zal verrassen!

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Grote koekenpan of hapjespan
  • Houten lepel of spatel
  • Kookpan voor bouillon
  • Maatbeker

Ingrediënten

  • 300 g risottorijst
  • 400 g kipfilet, in blokjes
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 750 ml kippenbouillon (van een blokje of vers)
  • 100 ml droge witte wijn (optioneel)
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Bereid de bouillon: Breng de kippenbouillon aan de kook in een aparte pan en houd deze warm.
  2. Verhit de pan: Verhit 1 el olijfolie en 1 el boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Braad de kip: Voeg de kipblokjes toe en bak ze 5-7 minuten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Haal de kip uit de pan en zet apart.
  4. Bak de groenten: Voeg indien nodig nog een beetje olijfolie toe en bak de ui en knoflook 2 minuten tot ze glazig zijn. Voeg de champignons toe en bak nog 5 minuten totdat ze zacht zijn.
  5. Voeg de risottorijst toe: Roer de risottorijst door de groenten en bak 1 minuut totdat de rijst glazig wordt.
  6. Blus af met wijn: Voeg de witte wijn toe (indien gebruikt) en roer tot deze is opgenomen.
  7. Voeg bouillon toe: Voeg een soeplepel warme bouillon toe en roer regelmatig. Wacht met toevoegen van meer bouillon tot de vorige hoeveelheid is opgenomen. Herhaal dit proces gedurende ongeveer 18 minuten totdat de rijst al dente is.
  8. Voeg de kip en kaas toe: Roer de gebakken kip en de Parmezaanse kaas door de risotto en laat nog 1-2 minuten op het vuur staan. Proef en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.
  9. Serveer: Serveer de risotto direct, eventueel gegarneerd met extra Parmezaanse kaas en verse peterselie.

Tip: Zorg ervoor dat je de risotto niet te lang kookt, want hij moet romig en een beetje vloeibaar zijn.

Voedingswaarden

Per portie: 545 kcal, 30 g eiwit, 60 g koolhydraten, 17 g vet

Variatietips

  • Voeg voor extra smaak een handjevol spinazie of erwtjes toe tijdens het koken.
  • Voor een vegetarische variant kun je de kip weglaten en extra champignons of courgette gebruiken.
  • Experimenteer met verschillende kazen zoals Gorgonzola of Feta voor een andere smaakdimensie.