Gezellige Romige Champignonsoep voor Koude Dagen

Omschrijving
Deze romige champignonsoep is eenvoudig te maken en vol van smaak. Met verse champignons, ui, knoflook en room, is deze soep perfect als voorgerecht of lichte maaltijd. Serveer met knapperig brood voor een complete ervaring. De combinatie van aardse champignons en romige textuur maakt deze soep een echte traktatie, ideaal voor doordeweekse avonden.
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
Benodigdheden
- Grote soeppan
- Snijplank
- Koksmes
- Staafmixer of blender
- Houten lepel
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g verse champignons (bijvoorbeeld kastanjechampignons)
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 liter groentebouillon
- 200 ml slagroom
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel currypasta (optioneel voor extra smaak)
- Zout en peper naar smaak
- Vers brood om te serveren
Bereidingswijze
- Begin met het schoonmaken van de champignons. Snijd ze in plakjes. Pel en hak de ui en knoflook fijn.
- Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden ui toe en bak deze 3-4 minuten tot ze zacht en glazig zijn.
- Voeg de knoflook en champignons toe aan de pan. Bak dit geheel nog eens 5-7 minuten, tot de champignons zacht zijn en een beetje bruin kleuren.
- Roer de currypasta erdoor (indien gebruikt) en bak nog 1 minuut mee.
- Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep gedurende 10 minuten zachtjes koken.
- Haal de pan van het vuur en voeg de slagroom toe. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
- Breng op smaak met zout en peper. Serveer warm met vers brood.
Voedingswaarden
Per portie: Ongeveer 250 kcal, 5 g eiwit, 15 g vet, 20 g koolhydraten.
Variatietips
- Voeg wat verse kruiden zoals peterselie of bieslook toe voor extra smaak.
- Voor een pittigere variant, voeg rode pepervlokken toe.
- Maak je eigen currypasta met koriander, komijn, en gember voor een unieke smaak!