Menu MaestroMenu Maestro

Romige Champignonsoep in 20 Minuten

4.4
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige champignonsoep is een smaakvolle en snelle maaltijd, perfect voor drukke doordeweekse avonden. Met verse champignons, ui en room, is het een hartverwarmend gerecht dat in een mum van tijd op tafel staat. Serveer met knapperig brood voor de ultieme ervaring.

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Staafmixer of blender
  • Lepel
  • Soeplepel

Ingrediënten

  • 500 g verse champignons, in plakjes
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 liter groentebouillon
  • 250 ml kookroom
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • Zout en peper naar smaak
  • 4 sneetjes knapperig brood (bijvoorbeeld stokbrood of ciabatta)

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden ui en geperste knoflook toe en fruit deze gedurende 2-3 minuten totdat ze glazig zijn.
  2. Voeg de plakjes champignon toe en bak deze mee voor ongeveer 5 minuten, totdat ze zacht zijn en hun vocht hebben vrijgegeven.
  3. Voeg de groentebouillon en gedroogde tijm toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.
  4. Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer of blender om de soep glad te pureren.
  5. Zet de pan weer op het vuur en voeg de kookroom toe. Roer goed door en verwarm de soep nog enkele minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de soep warm, met knapperig brood aan de zijkant.

Voedingswaarden

Per portie: 250 kcal, 15 g vet, 20 g koolhydraten, 5 g eiwit

Variatietips

  • Voeg wat gesneden prei of wortel toe voor extra groenten.
  • Voor een pittige variant, voeg een theelepel rode currypasta toe tijdens het koken.
  • Maak je eigen groentebouillon voor een nog gezonder resultaat!